SMDA presenterar en ny stipendiefond

Scandinavian Magic Dealers Association (SMDA) har under året tagit fram en ny stipendiefond för trolleriartister, ej äldre än 20 år, som vill utvecklas inom vår konstart. Stipendiet har som syfte att hjälpa stipendiaten med kostnader för att främja hans eller hennes konstnärliga utveckling inom magin tex:

Kursavgift; studieresa; regi, mentorskap eller annan konstnärlig konsulthjälp eller hjälp med finansiering till andra initiativ som sätter fokus på kreativt nytänkande och konstnärlig utveckling inom magikonsten.

Stipendiet som utdelas årligen är på 5000 sek och kan fås av en eller delas upp på flera stipendiater. Utdelandet av stipendiet ur SMDA Stipendiefond görs i samband med Magic Weekend i Lund vilken SMDA arrangerat under 25 års tid. Magic Weekend i Lund är Skandinaviens största trollerikongress och en av de mest väletablerade i Europa.

Ansökan måste vara SMDA tillhanda senast den 15 augusti och söka kan man enkelt göra genom att fylla i ett webbformulär på SMDA:s hemsida

http://www.magicweekend.se/stipendium.html

Det är styrelsen för SMDA:s stipendiefond som beslutar om vem som får stipendiet och styrelsens förhoppning är att långsiktigt få fonden att växa och kunna dela ut fler och större stipendier varje år.

SMDA bildades 1985 och kräver av sina medlemmar att firman är registrerad, väletablerad, och följer de lagar och förordningar i respektive land som gäller för handel. Idag består föreningen av följande medlemmar:

Bernando’s Magic, Sölvesborg, Sverige

Crosby Magic, Oslo, Norge

El Duco’s Magic, Halmstad, Sverige

Gycklaren Magic Marketing AB, Halmstad, Sverige

Harries Magi, Norrköping, Sverige

Mysco’s Magic, Malmö, Sverige

Pegani, Horsens, Danmark

Pjerrot Magic, Brønshøj, Danmark

För frågor rörande stipendiefonden går det bra att kontakta undertecknad och tillika stipendiefondens ordförande.

David Persson

info@bernandosmagic.se

Tips-tack till Den Lille Magikeren (Magiarkivet har nämligen inte fått pressmeddelandet…)

Christer Nilsson

Författare: Christer Nilsson

Grundare av Sveriges Magiarkiv

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.