Sommarkurser i trolleri på Fridhems folkhögskola

EN TROLLKONSTNÄRS ARBETE MED SIG SJÄLV, 11/07 – 15/07 2011

En workshop för aktiva trollkonstnärer som vill komma vidare i sin utveckling som artister. Plot, metod, effekt och karaktär är några av verktygen i trollkonstnärens arbete med sig själv och sin konst. Vi undersöker tillsammans våra verktyg, vad man kan göra med dem, och vem karaktären bakom verktygen är.

Vi arbetar i grupp och par med deltagarnas eget material, gör olika övningar för att tänja våra gränser och hitta nya synsätt, experimenterar, provar inför publik, ger återkoppling och sporrar varandra vidare.

Handledarna bistår med kreativ input och utvecklingstänkande, utmaningar och övningar. En viktig del i workshopen är att lyfta fram och bekräfta det som är personliga styrkor och personlig stil hos var och en. Viktigt är också att möta publiken, vilket vi gör i olika spelsituationer under veckan, som avslutning gör vi en offentlig scenföreställning tillsammans på torsdagskvällen i Fridhems teaterlokal.

Deltagarkrav: baskunskaper i trolleri, passion för trollerikonsten, vilja att utvecklas. 

Kursledare: Tom Stone, internationellt erkänd kreatör och trolleriartist, prisvinnare i Nordiska mästerskapen och Magi-EM, författare och känd från TV. Peter Rosengren, ledningsutvecklare, processkreatör och trollkonstnär, 3 gånger prisvinnare i Nordiska Mästerskapen. Magnus Nylander, skådespelare och regissör från Månteatern i Lund.

Kostnad 4150 kr för kost och logi.

WORKSHOPS FOR MAGICIANS – MAGIC CAMP, 11/07 – 15/07 2011

Workshop i trolleri för ungdomar under 18 år. Allt mellan himmel och jord för unga trollkonstnärer: effekter, trolleriteori, teknikträning, scenframställning. Här får du prova gammalt på nytt sätt, se hur andra gör, lära en massa nya saker och umgås med andra som har samma brinnande intresse som du själv, folk som inte tröttnar på att dra kort eller hålla i rep. Deltagarna gör också en föreställning tillsammans inför publik.

Kursledare Leif Olberius, flerfaldigt prisbelönad trollkonstnär, skådespelare, regissör, och ena halvan av Whoops entertainment. Tidigare ansvarig för Junioravdelningen i Svensk Magisk Cirkel, och en man med encyklopedisk kunskap om allt inom trollerikonsten.

3150 kr för kost och logi.

STREET, STAGE AND PARLOUR PERFORMANCE, 27/06 – 01/07 2011

En workshop för aktiva trollkonstnärer som vill komma vidare i sin utveckling som artister. 
Vi arbetar med deltagarnas eget material, analyserar effekternas koppling till framträdandet, experimenterar, provar inför publik, ger återkoppling till varandra och sporrar varandra vidare. Handledarna bistår med regi, och exempel på utvecklingsstrategier, effekt- och metodtänkande för att stötta deltagarna. En viktig del i workshopen är att lyfta fram och bekräfta det som är personliga styrkor hos var och en. 
Viktigt är också att möta publiken, vilket vi gör i olika spelsituationer under veckan, som avslutning gör vi en offentlig scenföreställning tillsammans på torsdagskvällen i Fridhems teaterlokal.

Deltagarkrav: baskunskaper i trolleri, passion för trollerikonsten, vilja att utvecklas.

Kursledare: Tom Stone, internationellt erkänd kreatör och trolleriartist, prisvinnare i Nordiska mästerskapen och Magi-EM, författare och känd från TV. Peter Rosengren, ledningsutvecklare, processkreatör och trollkonstnär, 3 gånger prisvinnare i Nordiska Mästerskapen.Magnus Nylander, skådespelare och regissör från Månteatern i Lund. Gästhandledare är Charlie Caper, vinnare av talang 2009.

Kostnad 4150 kr för kost och logi.

Workshops for Magicians- International Stage workshop, 04/07 – 08/07 2011

För scentrollkonstnärer som har tagit några steg och nu vill utveckla sina scenakter och sin scenkaraktär. Workshopen hålls på engelska. Vi arbetar med deltagarnas eget material, analyserar effekternas koppling till framträdande, karaktär och scenteknik, experimenterar, provar inför publik, ger återkoppling till varandra och sporrar varandra vidare.

Handledarna bistår med regi, kreativ input, erfarenheter från scenlösningar, och exempel på utvecklingsstrategier, effekt- och metodtänkande för att stötta deltagarna. Centralt i workshopen är att lyfta fram och bekräfta det som är personliga styrkor hos var och en. Vi möter publiken i testföreställningar, videofilmar och analyserar, som avslutning gör vi en offentlig scenföreställning tillsammans på torsdagskvällen i Fridhems teaterlokal.

Deltagarkrav: baskunskaper i trolleri, basförståelse i engelska, passion för trollerikonsten, vilja att utvecklas.

Kursledare: Soma, Världsmästare i trolleri, med en unik scenakt, artist och inspiratör, med kreativa och nyskapande scenidéer. (FISM Grand Prix winner Beijing 2009) Tom Stone, internationellt erkänd kreatör och trolleriartist, prisvinnare i Nordiska mästerskapen och Magi-EM, författare och känd från TV. Peter Rosengren, ledningsutvecklare, processkreatör och trollkonstnär, 3 gånger prisvinnare i Nordiska Mästerskapen. Magnus Nylander, skådespelare och regissör från Månteatern i Lund.

Kostnad 4150 kr för kost och logi. Läs mer under praktiskt.

Trolleri för nybörjare, datum: 18/07 – 22/07 2011

Den här workshopen är att likna vid ett magiskt smörgåsbord eller ett prova på-laboratorium. Avsikten är att låta deltagarna få se och prova så mycket som möjligt av olika sorters trolleri, få tips om hur man gör när man tränar och prova på hur det känns att framträda.

Vi försöker nå fram till vad somär själva hemligheten i ett trolleritrick – timing, plot, story, framträdande. Vi tittar på trolleri, både inspelat och live.Vi möter och pratar med erfarna magiker. Vi övar trick och scenframställning och vi besöker en trollerihandlare för att fylla på lagret av näsdukar och kaniner.

Kursledare: Robert Berlin, professionell allroundtrollkonstnär. Han har stor erfarenhet av att undervisa i trolleri och scenframställning, han har en egen show, Robban och Rocky Magic Show.

Kostnad 4150 kr för kost och logi.

http://www.fridhem.fhsk.se/dyn/118,9,20,46,185.html

Tips-tack till Christer Wilén

Christer Nilsson

Författare: Christer Nilsson

Grundare av Sveriges Magiarkiv

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.