Svensk Magisk Cirkels årsmöte 18-20 mars 2011

Så är man då hemkommen från SM i trolleri tillika Svensk Magisk Cirkels årsmöte/65 års- jubileum och ska försöka sammanfatta dessa tre dagar”¦ Lite över 100 deltagare hade köpt kongresskort. Det var flera härliga höjdpunkter: 33 anmälda tävlande i SM (några avhopp), en underhållande paneldiskussion, en fantastisk fest på Magic Bar med jättegod, riklig mat och en Johnny Lonn i högform samt en mycket bra avslutningsföreställning.

Vi anlände till ”kongresshotellet” Oden, som det inte var något att anmärka på och tog en kvarts promenad till Teaterstudio Lederman ”“ och då kom snön. När vi tagit oss nedför den branta, långa trappan befann vi oss i en lite ruffig, mörk källarlokal, som på hemsidan såg riktigt elegant ut (http://www.teaterlederman.com/) Lokalerna var trånga så några rekvisitahandlare fanns det ingen plats för, vilket var en besvikelse för många. Det positiva var väl teatern där alla såg bra från gradängläktarna. Men bakgrunden mot vilken de uppträdande skulle stå var förskräcklig, vilket kommer att visa sig på fotona som kommer längre fram i referatet. Nog kunde man haft ett par backdrops, som de flesta trollkarlar har idag?

Första programpunkten var ett seminarium med Diamond Jim Tyler klockan 18.00-19.00. 

Diamond Jim Taylor som kommit hela vägen från Texas, via Halmstad, höll ett småtrevligt seminarium. Han har bl.a. 19 års erfarenhet av restaurangtrolleri, så det var ju synd att han inte kunde stanna lite längre i Stockholm och uppträda några kvällar på Magic Bar. 

Diamond Jim visade hur han har byggt vidare på kända principer och trick för att få större effekt. Den animerade tändsticksasken är visserligen ett kul trick, men Diamond Jim har arbetat fram en metod för en animerad kortask. Efter ett korttrick börjar asken plötsligt röra sig i hans hand. Kortasken snurrar runt, asken reser på sig och fliken öppnas så att han kan stoppa tillbaka korten igen. Kortasken kan också fås att spotta ut det valda kortet. 

Han utför Wild Card rutiner med kort som har en blänkande spegelfolie på baksidan. Det ser mer spännande ut, och man riskerar t.ex. inte att åskådaren inte kan hålla reda på huruvida den blå baksidan har förvandlats till en röd.

En ring-på-lädersnöre-rutin framfördes mycket snyggt, och till sist fick vi smakprov från Diamond Jims bok om bartricks. 

Christina Nyman

Diamond Jim Tyler (foto Arto Airaksinen)

Klockan 19.00 var det close up-tävlingar.

Stämningen under close up tävlingen var på topp. Publiken hejade, applåderade och stöttade på alla sätt. Däremot kändes det inte som om alla tävlingsdeltagare hade tagit  tävlingsmomentet och förberedelserna inför tävlingen på allra största allvar. Många deltagare blev visst också stressade av tidsaspekten och gick av scenen medan deras publikassistenter fortfarande satt kvar. Här följer en lista på samtliga tävlingsdeltagare: 

Göran Sjöberg (kortmagi): Lugnt – egentligen för lugnt då han gjorde tidsöverdrag – och vänligt hanterade Göran sina två publikassistenter. Med hjälp av en yatzi tärning blev de tilldelade varsin egenskap/humör från en lista. Korttrick utfördes, och till slut visade det sig att det hela tiden hade suttit en förutsägelse på deras stolar i form av en löpsedel. Löpsedlarna berättade vilket humör mannen och kvinnan hade varit på och vilka kort de hade valt. 

Simon Torell, junior, (kortmagi): En åskådare på scen. Med friska tag trollade Simon raskt med de fyra essen som han dompterade och på olika sätt tog fram ur kortleken. Han pratade fort och mycket och gav sken av att han nog egentligen stod på skolgården omgiven av sina polare på rasten istället för på en teaterscen framför en tävlingsjury. 

Pontus Lindahl, junior (salongsmagi): Pontus iklädd brun kostym arbetade sig koncentrerat igenom klassiska rutiner med bägare och avslutningsvis mynt. Pontus är ung, men nästa gång han går upp i en tävling tror jag att han är mogen att utveckla momentet publikkontakt också. 

Isidor Olsbjörk, junior (salongsmagi): Det bästa med Isidor är faktiskt hans härliga spontana minspel som man blir glad av. Finfin publikkontak! Vatten i tidningen, ringspel och bägare framfördes på ett trevligt sätt. Men Isidor har en personlighet som med tiden skulle kunna matchas med lite mer spännande material. 

Stefan Eriksson (kortmagi): Stefan delgav oss sina filosofiska magiska funderingar alltmedan två kort ideligen bytte plats med varandra. Nya moment lades hela tiden till, men det hjälpte förstås inte att publikassistenten satt på helspänn – korten bytte plats i alla fall. 

Erik Nordvall (kortmagi): Mer entusiastisk trollkarl får man väl leta efter! Fyra åskådare på scen. Ett kort drogs, stoppades in i leken som blandades med framsidor och baksidor huller om buller. När Erik spred ut leken var endast det valda kortet vänt åt andra hållet. De fyra åskådarna fick därefter peka på varsitt kort – korten blandades åter huller om buller. Erik, med en sprudlande presentation, kunde nu säga hur många kort som var nedvända, hur många av de nedvända korten som var svarta, osv., osv. När han till slut hade räknat upp korten, hade åskådarna endast kvar de kort de ursprungligen hade pekat på. 

Därefter gällde det att lokalisera tvillingpar av kort. Sluteffekten var att trots att åskådaren hade blandat korten var leken ändå sorterad i tvillingpar rakt igenom. 

Denna gång drog Erik inte över tiden varför Magnus Bodins “förutsägelse” här i Magiarkivet när han refererade de senaste NM-tävlingarna visade sig slå in när Erik nu blev förstapristagare i kortmagi och tillika svensk mästare i close up. Så här skrev Magnus den 26 april 2010: “Tidsöverdraget till trots vågar jag påstå att detta är Sveriges absolut bästa korttrollare. Nu behöver han bara lära sig klockan.” 

Carl Stanley, junior (kortmagi): Korttrick med kungar och ess som genomgående tema. Denne unge man hade en genomtänkt presentation och bra och sympatisk utstrålning. Mycket trevligt! 

Elias Bjärgvide, junior (kortmagi): Originell presentation med en historia om att kort också har känslor och hur de reagerar på olika situationer. De fyra essen har t.ex. helt olika karaktärer och när de blir skrämda vänder de sig upp och ner. Spader ess går inte att skrämma men viker sig istället för grupptrycket. Ibland kommer essen vidare i sin “personliga utveckling” och då förvandlas de till en royal straight flush i trollkarlens  händer. 

Andreas Mattisson (mikromagi): Gör entré med ett gitarrfodral då hans magi “är som en akustisk spelning”. I fodralet finns en kortask som innehåller en fingerring på kedja. Ringen försvann och dök bl.a. upp på ett finger, blev ett mynt och åter en ring, etc. När ringen åter var på kedjan hängde Andreas kedjan om halsen. Han tog på sig kavajen igen och då hade kedjan och ringen försvunnit och var tillbaka i kortasken. 

Mikael Torin (mikromagi): Trollade främst med mynt, som liksom växte fram ur hans fingertoppar. Mikael är tekniskt skicklig och framförde sin tävlingsakt på ett tjusigt sätt med lugna väl avvägda rörelser. 

Christina Nyman

  

Göran Sjöberg, kortmagi. Simon Torell, kortmagi.

 

Pontus Lindahl, salongsmagi. Isidor Olsbjörk, salongsmagi.

 

Stefan Eriksson, kortmagi. Carl Stanley, kortmagi.

Erik Nordvall, kortmagi, i mitten, med fyra åskådare.

 

Elias Bjärgvide, kortmagi. Andreas Mattisson, mikromagi.

Mikael Thorin, mikromagi

Samtliga close up-magi-foton Gertrud Nilsson

Domare alla dagarna var Åke Hallberg, Jan Höjding, Lisa Ljungberg, Manne Schagerström, Per Eklund, Nils Olof Karlsson, Peter Sjöstedt och överdomare Gay Ljungberg.

Här är väl på plats att ge alla scenarbetare – både framför och bakom scenen ”“ en eloge för bra och mycket snabbt arbete under alla dagarna. En mycket bra idé var också genomförd av årsmöteskommittén. Alla tävlande som så önskade kunde få feedback på sina akter av Nalle P Laanela, Tim Star och Johan Ståhl ”“ tre herrar som vet hur en tävlingsakt ska vara! Alla tävlande utom två tog vara på erbjudandet.

Klockan 21.00 Paneldiskussion. Det var Magnus Bodin som intervjuade några på 1980-talet mycket framgångsrika trollkarlar, som efter några år slutade med trolleriet. Frågan var varför? De var Magnus Krepper ”“ idag skådespelare, John Lindqvist ”“ idag författare och Peter Gröning ”“ idag operasångare. Det har ju gått mycket bra för samtliga och de har fortfarande en kärlek till trollerikonsten även om det inte är så ofta de utövar den. Tillbakablickarna med många roliga historier blev en underhållande timme!

Magnus Bodin, John Lindqvist, Magnus Krepper, Peter Gröning (foto Arto Airaksinen)

Efter detta var det fritt fram för trollandet i det som kallades Close up sessions.

Lördagen klockan 10.30 var det tävlingar i barntrolleri. Då man bjudit in barn till denna tävling så blev teatern helt fullsatt”¦ Nalle Laanela var conferencier och presenterade följande artister:

Rickard Karlsson/Ricardo: Produktion av blombukett som vissnar. Duk till käpp. Trevlig egen rutin med Målarboken ”“ tärningar ur den, färgändrande scarfen, färggirlanger ur munnen.

Göran Nordfeldt/Mr Goran: Peter Pingvin presenteras och läggs i kylväska tillsammans med kylklamp ”“ och här ur försvinner Peter. En färggrann igloo blir vit och här i framkommer pingvinen. Ballonger trollas bort och blir lång genom fickorna ”“ och kalsonger finns på den (varför då???)  Gubben i månen-tricket. Ett genomtänkt program.

Henrik Magnusson/Max Magico: Skumgummiboll blir röd kub och svart boll. 20th Century Silks ”“ med kalsonger… Buktaleri med papegoja som även gör Indiska reptricket. I föredraget förekom äckligheter (mycket bajskorvar, luktar på kalsongerna t.ex.) som absolut inte hör hemma i ett barnprogram!

Alf Mouvitz/AffePaffe: Duk trollas bort. Flaska försvinner ur påse. Prickburken. Eldflugor (D´lite) fångas i luften, läggs i påse där de förökar sig.

Max Karpefors: Skumgummibollar. Blomma kommer fram och försvinner på stjälk – bukett. Eldplånbok. Bollar och bollar ur munnen. Charmig presentation.

Göran Sjöberg/Dozzie: Pelle Kanin. 20th Century Silks med pojke och många trollstavar och dukgags. Produktion av jättesugrör ur McDonalds påse. Bättre än tidigare tävlingsakter.

Marcus Persson: (Med två barn) Duva dyker upp på en trollstav. Prickdukar i påse som blir en hund. Ali Bongo-hatten och massvis av konstiga trollstavar. Här var det tempo och många skratt!

Conferencieren Nalle Laanela

 

Rickard Karlsson, Göran Nordfeldt

 

Henrik Magnusson, Alf Mouwitz

 

Max Karpefors, Göran Sjoberg

Marcus Persson

Efter tävlingen i barntrolleri gjorde Ballongprinsessan ballongfigurer till alla barn som ville ha sådana.

Samtliga barntrollerifoton Gertrud Nilsson 

Klockan 12.oo-13.00 var det lunchpaus och under denna försökte Tyler Wilson sätta världsrekord i faraoblandning. Tyvärr blev det inget världsrekord – Tyler missade med 17 blandningar.

Klockan 13.15 började tävlingarna i scenmagi. Konferencier var Johan Ståhl. 

Stefan Eriksson: Produktion av fyllt glas ur duk. Hade en hel del trolleritrick ur Tobbes trollerilåda med sig i väskan som han demonstrerade ”“ komik”¦ Trollade fram ett akvarium ur väskan. Avslutar med att dricka ur glaset, spiller ner hela skjortan med rödvin, men som tur var hade han fläckborttagningsspray med sig!

Tobias Chilli: Entré med volter ”“ och hela trolleriakten blandas med akrobatik. 20th Century Silks. Papper till sedlar. Produktion av fyllt glas. En sedel placeras i glaskista, duk över och den är delvis fylld med sedlar. Klär av sig på överkroppen men har snabbt fått en T-shirt på sig. Ur en tom stor box produceras några små dukar. Tidningspappersbitar blir hel tidning. En sko fattas  ”“ den återfinns i boxen.

Robert Österman: Går runt en längre stund bland publiken för att hitta ”offer” till sin ficktjuvsakt. Två herrar upp på scenen, vilka klumpigt befrias från några ägodelar, bl.a. hängslen.

Martin Danielsson: Utför en del mentaleffekter ”“ publikens fingrar lyder inte. En publikassistents arm blir tyngre och tyngre osv.

Alexander Ascari: Ljus trollas bort. Manipulationer med DVDer och biljardbollar. Duk ur duk. Färgändrande käpp. Kortfångst. En mobiltelefon spelade en viss roll i akten. En bra framförd akt!

Daniel Samuelsson: Manipulationer med bollar och cigarett-tändare. Snöstorm. Lite egna idéer!

Felix Jansson: Reprutin, Silkfountain. Brinnande ljus ett till åtta. Mynt i duk. Felix verkar född till trollkarl ”“ lite hjälp med aktens innehåll och han kan bli hur bra som helst.

Micke Askernäs: Boktest med två åskådare. En av dem får hjälpa till i häftpistoltricket. Häftigt!

Henrik Silver: Ritar ett djur som en åskådare väljer. Avslöjar en huvudstad som en annan åskådare besökt. Fyra åskådare får välja var sitt kuvert av fem ”“ i Henriks kuvert ligger 1000-kronorssedeln. De övriga väljer bara olikfärgade papper ”“ och vem som fått vilken färg hade Henrik förutsagt. Stark mentalakt!

Riku Koponen: Avslöjar bl.a. vad en publikassistent har haft för drömmar som hon tänker på.

Johan Ståhl (Foto Arto Airksinen)

 

Stefam Eriksson, Tobias Chilli

  

Ficktjuven Robert Österman med Christan Charisma som “offer”, Martin Danielsson med sin publikmedhjälpare

 

Alexander Ascari, Daniel Samuelsson

 

Felix Jansson, Micke Askernäs

 

Henrik Silver med några av sina publikmedhjälpare. Riku Koponen

Scenmagitävlingsfoton Gertrud Nilsson

Klockan 16.00-17.00 gav Tyler Wilson en extra workshop. 250:-per person. 

Kvällens festliga middag hölls på Magic Bar klockan 18.00. Den restaurangen ligger ju en bra bit från Teaterlederman, men ett lämpligare ställe går inte att hitta. För många blev detta första besöket här och något att minnas!

SMC-presidenten Axel Adlercreutz i högtidsdräkt hälsade välkommen. Han passade på att namnge och tacka alla som hjälpt till att få detta årsmöte i hamn ”“ ett arbete som är betydligt större än de flesta förstår. SMC:s förtjänsttecken överlämnades till Magic Bars ägare och eldsjäl Arne Nilsson. Ingen har väl fått detta efter så kort tids medlemskap i föreningen ”“ men det är välförtjänt för den insats han gör för trollerikonsten!

Axel Adlercreutz (Foto Arto Airaksinen)

Snart stod en riklig förrätt framför oss – Toast Skagen toppad med sikrom. En skål för SMC – och majskycklingbröst med örtkryddad potatispuré med charlottenlöksky med rödvin serverades snabbt och varmt. Kaffe med SMC:s jubileumstårta avslutade den lyckade måltiden – men inte kvällen!

När SMC började hålla trollerikongresser 1947 skulle det givetvis vara gemensam supé på lördagskvällen och då skulle ett gruppfotos tas. Traditionen fortsatte i ett 20-tal år. Nu togs denna tradition upp igen.

Foto 2011 Arto Airaksinen

Nu blev det prisutdelning! Många blev glada, några besvikna ”“ men så är det ju vid tävlingar.

RESULTATLISTA

CLOSE UP-MAGI

Grand Prix: Erik Nordvall
Grand Prix juniorer: Carl Stanley

Mikromagi

  1. Utdelades ej
  2. Andreas Mattisson  75 p
  3. Mikael Torin  74 p 

Salongsmagi

  1. Utdelades ej
  2. Isidor Olsbjörk  73 p 

Salongsmagi, juniorer

  1. Isidor Olsbjörk  73 p
  2. Pontus Lindahl  57 p 

Kortmagi

  1. Erik Nordvall  87 p
  2. Carl Stanley  75 p
  3. Elias Bjärgvide  71 p
  4. Stefan Eriksson  67 p
  5. Simon Torell  62 p

Göran Sjöberg diskvalificerad pga tidsöverdrag 

Kortmagi, juniorer

  1. Carl Stanley  75 p
  2. Elias Bjärgvide  71 p
  3. Simon Torell  62 p 

BARNTROLLERI

  1. Marcus Persson  81 p
  2. Göran Nordfeldt / Mr Goran  75 p
  3. Göran Sjöberg / Dozzie  72 p
  4. Max Karpefors  69 p
  5. Rikard Karlsson/ Trollkarl Ricardo  66 p

Henrik Magnusson / Max Magico diskvalificerad (ej godkänd ”“ under 50 p)

Alf Mouwitz / Affe Paffe diskvalificerad (ej godkänd ”“ under 50 p) 

Barntrolleri, juniorer

  1. Max Karpefors  69 p 

SCENMAGI

Grand Prix: Micke Askernäs
Grand Prix juniorer: Daniel Samuelsson

Allmän magi

  1. Utdelades ej
  2. Tobias Chilli  75 p
  3. Felix M Jansson  73 p
  4. Robert Österman 54 p 

Allmän magi, juniorer

  1. Felix M Jansson  73 p 

Komisk Magi

Inget pris utdelades

Stefan Eriksson  55 p (flyttades av domarna till denna kategori) 

Manipulation

  1. Daniel Samuelsson  80 p
  2. Alexander Arcari  77 p 

Manipulation, juniorer

  1. Daniel Samuelsson  80 p
  2. Alexander Arcari  77 p 

Mentalmagi

  1. Micke Askernäs  84 p
  2. Henrik Silver  83 p
  3. Riku Koponen  71 p
  4. Martin Danielsson  60 p 

Tim Star’s Hederspris: Daniel Samuelsson

Inge Pedro’s Hederspris: Tobias Chilli

Erik Nordvall i samisk högtidsdräkt, Daniel Samuelsson med Tim Stars egentillverkade hederspris, Grand Prix-vinnaren Micke Askernäs. (Foto Arto Airaksinen)

 En pristyngd Daniel Samuelsson (Foto Arto Airaksinen) 

Klockan 21.00 blev det Late Night Show med Johnny Lonn ”“ och i en och en halv timme roade han oss. Johnny hade tagit med sig en stor flyttkartong fylld med alla möjliga trick som han använt under årens lopp. Vem minns inte hans PomPom-stav, reptrick, sönderrivet papper blir helt i munnen, 20th Century Silks, sked-gaffel, fiolakt mm. Men han berättade minnen också och det var inga tråkiga minnen! Delar av hans seminarium om hjärnan kom med också i hastigheten”¦ Skratt och stående ovationer!

Johnny Lonn (Foto Arto Airaksinen)

Kvällen fortsatte sen med Close up Sessions till 03.00-tiden”¦

Söndagens årsmöte klockan 10.00 lockade bara ett 30-tal medlemmar. Parentation hölls över de bortgångna medlemmarna Kent Olsson (Gozini, Clay Adams), Birger Jonsson (Max Birger), Hilding Eriksson (Hildini), Bengt Mobäck Harries, Bengt Thorson och deras biografier lästes upp av Nils Olof Karlsson. Styrelsen redogjorde för årets verksamhet som varit stor och mest imponerande är medlemsantalet ”“ 432 stycken varav 74 nya medlemmar inkommit under 2010! Styrelsen består nu av Axel Adlercreutz president samt Micke Askernäs, Gay Lundin, Robert Söderholm, Curth Ekgren, Gustav Kullander, Erik Nordvall, Stefan Eriksson, Erik Åberg.

50-årsmedaljer var följande medlemmar berättigade till: Nils Olof Karlsson, Ul Kjell-Berger, Staffan Nordmark, Lennart Sandberg, Björn Tång, Evert Olofsson, Rune Sellö, Mats Tropp, Ulf Agdur, Torgny Stigbrand, John Hamberg, Stig Jacobsson.

25- årsnålar: Rolf  Isberg, Fredrik Schwarz, Dag Lofalk, Daniel Risman, Tord Wiberg, Birgitta Roos.

Klockan 11.00 var det seminarium med Tyler Wilson.

Tyler Wilson (Foto Arto Airaksinen)

Tyler Wilson är skicklig, underhållande och drar sig inte för att säga och göra oväntade saker. Kort sagt – en modern trollkarl som är lite off the wall. 

Denne kanadensare har för länge sedan tröttnat på begränsningen att ett spelkort endast kan signeras på fram- eller baksidan. En stor del av seminariet ägnades åt hans Occam’s Edge, då ett kort markeras med en sharpie penna på kanten. När kortet stoppas in i leken kan det enkelt lokaliseras från sidan. Med olika metoder kan man sedan få det valda kortet att mycket visuellt försvinna ur leken, stiga från botten till toppen, ändra färg på markeringen etc. Det såg rätt kul ut, fast man måste förstås ha åskådarna på väldigt nära håll. 

Betydligt mer användbar var den metod han visade oss för att ladda ett förslutet kuvert med t.ex. ett spelkort med en förutsägelse. Tyler gav också många prov på sin förmåga att skjuta kort ur leken och visade hur man t.ex. kan separera kort med bildsidan respektive baksidan upp och bygga in olika effekter.

Christina Nyman

Efter lunch började klockan 13.00 Jubileumsföreställning. Den leddes av Holger Wästlund ”“ säkert och professionellt. Bra att arrangörerna förstått att en bra conferencier gör oerhört mycket till föreställningens kvalitet! Holger inledde med ett trick, där en person i publiken fick chansen att vinna pengar ”“ tyvärr vann han bara 1:-

Erik Nordvall fortsatte med sin fantastiska kortpresentation med vilken han vann Grand Pris i Close up. Jimmy Carlsson visade två trick från sin show ”En magisk afton” ”“ sönderriven Jönköpings-Posten blev hel och Mike Caveny´s 3-Hand Juggling med eget föredrag. Micke Askernäs gjorde sin akt som han fick Grand Prisför i scenmagi ”“ boktest och häftpistoltricket.

I Jonas Södergren mötte vi den misslyckade barnunderhållaren. Han lärde ut sina pinsamt dåliga, absurda och groteska trolleritricks, som får barnen att gråta och de vuxna att skratta. Och här var det bara vuxna så det skrattades ofantligt! Försvinnande flaskan, tummen, ögat i sked, tungan. En stor komiker!

Erik Åberg, jonglör, ny SMC-medlem, har som jonglör uppträtt i de flesta europeiska länder samt i USA, Kanada och Japan. Vid sidan av showbusiness forskar han och samlar på allt om jonglörer. Han visade oss ett avancerat nummer med stor glaskula på huvudet och tre bollar.

Eftersom mentalism blivit så populärt så visade Holger att han också behärskar den konsten. Föreställningen skulle bli en liten hyllning till tidigare vinnare i SMC-tävlingar, så Holger berättade om sådana. Och det fanns två framgångsrika f.d. juniorer med i programmet också ”“ Leif Olberius och John Houdi. En snutt från TV-programmet ”Nygammalt” 1979, där Leif trollade med biljardbollar i en elegant jacka visades. Och så kom Leif in medförande just denna jacka och visade att fingerfärdigheten med bollar fortfarande sitter i. Det blev även myntfångst och fingerborgar.

Holger intervjuade John Houdi och en snutt från ett TV-program från 1981 där John gjorde sin duvakt visades. Och live fick vi se John Houdi demonstrera sin kortfångst, med vilken han vann så många priser för åtskilliga år sedan – än i dag imponerande!

Holger tog fram två personer som arbetat före respektive under årsmötet och tackade för deras insatser. Louise Persson som matat pressen med material om detta och Arto Airaksinen som flitigt och utmärkt dokumenterat det mesta med sin kamera.

De Contra ”“ 90 år ung ”“ intervjuades också av Holger. Och om vi inte visste det så är trollkarlens liv inte någon dans på rosor ”“ arbetsdagar på 12 timmar är inget ovanligt när man ska göra 42 föreställningar på tre månader”¦ Så fick vi se De Contras akt med bl.a. käpp till flagga, jättestav ur påse, försvinnande trollstaven, mystiska vinbodegan, Master´s Hat som innehåller ett otal antal dukar, väckarklockor och flaggor på stång. Bravo!

Efter parad av föreställningens artister var detta årsmöte slut klockan 15.00.

 

Holger Wästlund, Erik Nordvall

 

Jimmy Carlsson, Micke Askernäs med publikmedhjälpare

 

Jonas Södergren, Erik Åberg

John Houdi och Holger Wästlund

 

Leif Olberius, De Contra

Jubileumsföreställningsfoton Gertud Nilsson

Varför man åker och deltar i en sådan här trolleriträff är ju inte bara för att få se trolleri. Att träffa och utbyta några ord med gamla vänner som man inte sett på åratal är ett vägande skäl. Här mötte jag t.ex. Magnus Krepper, Peter Gröning, Lennart Persson ”“ och t.o.m. f.d. Nyköpingstrollkarlen Bohlini, vars komiska akt Hörninini och Miss Lola är något att minnas!

Att sen få sitta ner och prata med mångsysslerskan Ballongprinsessan och smaka hennes världsberömda kladdkaka var en höjdpunkt. Men vart tog hennes ballongskulpturer vägen? En svävande dam på kvast var utlovat”¦ (Maria Ballongprinsessan Byquist ger svaret: ”Jag blev satt på att roa barnen och texta diplom till alla som fick vinster. Därmed räckte tiden inte. Överdomaren fick helt enkelt välja vad SM hade mest behov av: prisdiplom eller ballongdekor. Valet föll på diplomen. Ingen är mer besviken än jag att jag inte hann göra ballongsakerna. Jag betalade fullt kongresskort men han inte se ett skvatt av tävlingarna.”)

Att Magi-Arkivet får nytillskott av givmilda donatorer är inte heller någon nackdel! Affischer av Jimmy Karlsson, Taschen´s 2011 Calendar ”Magic” av Christina Nyman, ett stort, gammalt biljardbollsstativ i trä av Dannyman, två fantastiska trollstavar, designade och tillverkade av Ballongprinsessan, reklam, tidningsklipp av olika givare. Varmt tack alla!

Vi slapp åka buss hem till Nyköping för vi fick lift av Tim Star. Så det blev mycket trolleriprat i bilen och efter något ätbart här hemma, visade Tim Star oss sina nyaste trickuppfinningar. Och det kan jag säga är något att se fram mot i hans webbshop!

Om du har orkat läsa ända hit och kanske t.o.m. tyckt det var trevligt att läsa vad som hände under SMC:s årsmöte 2011, så skänk en tanke ”“ och kanske t.o.m. ett tack ”“ till mina härliga medarbetare Christina Nyman, Arto Airaksinen och Gertrud utan vars hjälp det blivit ett ganska magert referat.

5 reaktioner till “Svensk Magisk Cirkels årsmöte 18-20 mars 2011”

  1. Ja, tänk att det ens teoretiskt är möjligt att ha så här trevligt på ett årsmöte, och allt där runtomkring.
    Och tack för reportaget och de fina bilderna, för just så trevligt var det, och det trots att jag själv sjabblade bort min egen akt.
    Men det uppvägdes med råge, av alla andras fantastiska prestationer och då speciellt en eloge till våra juniorer och deras tränare.
    Vi ser framtiden an med tillförsikt, skulle min gamle klassföreståndare på gymnasiet ha sagt. —- Återväxten är god och även de gamla rävarna utför underverk, skulle han avslutat med, samtidigt med ett glatt leende.
    Tusen tack kära arrangörer !

    NM i Finland och Lund nästa.

  2. Ett stort tack till Christina Nyman, Arto Airaksinen, Gertud och Christer Nilsson för detta fylliga och väl genomarbetade reportage. Jag gissar att många med mig följt det och sett hur det vuxit fram dag för dag här på Christers blogg. Det är så detaljerat och kunnigt genomfört vilket gör att minnena från en fin trollerihelg, som SMC:s ledning ska ha all heder av, kommer att finnas kvar så mycket längre.
    Tack till SMC och detta fina reportagegäng!
    Hälsningar,
    Holger

  3. Bra referat med mycket detaljer och fina foton, kanon…
    hälsningar från oss som inte var där…..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.