The Magic Circle, London, Julshow

Varje år under mellandagarna bjuder the Magic Circle i London in lekmän och trollkonstnärer till sin populära familjevänliga julshow. Showen ges under fyra dagar, och många åskådare hade köpt biljetter redan i påskas för att inte gå miste om allt det roliga. 

Noel Britten (UK) hälsade oss välkomna och band samman de olika akterna med anekdoter och skojiga trollerieffekter som lockade fram skrattsalvor hos publiken. Denne man är så otroligt underhållande, och det syns tydligt att han själv har roligt på scen. 

Först ut var kvällens yngste artist, Stephen Williams (UK). Eftersom han bara är 16 år borde han inte se bra ut i frack, men det gjorde han. Stephen arbetar med färgändrande käppar, ljus och dukar i en klassisk akt. När han trollade fram sin första duva var lekmannapubliken riktigt förtjust. Stephens julfinal var en snöstorm från ett vitt paket med röda snören. 

Nästa artist är inte trollkarl – utan buktalare. Steve Hewlett (UK) har en helt makalöst underbar akt. Det finns ögonblick då det blir så gulligt att han måste påminna publiken om att dockorna inte är levande. Det finns andra totalt dråpliga ögonblick då dockorna flörtar skamlöst med damerna på första raden. 

Gnistrande diamanter i överflöd, gigantiska rosa fjädrar – ingenting är för mycket för Romany, Diva of Magic (UK). Glittrande och sprudlande charmar hon oss alla oavsett om hon trollar fram fågelburar, skämtar med publiken eller utför mirakel med mynt. 

Romany, Diva of Magic 

Dale Salwak (USA) var första artist efter pausen. Dale Salwaks akt är en kurs i hur klassisk magi ska framföras. Och åskådarnas reaktioner var ett bevis på att denne gentlemans stil och charm verkligen gick hem hos publiken. 

Showen avslutades med illusioner från Martyn James. Mr James är inte den sedvanlige illusionisten med finslipade svepande rörelser. Han använder sin personlighet till att skapa komiska situationer runt illusioner med kartonger, öltunnor och taggtråd. 

Julshowen 2010 var mycket underhållande och sevärd! 

Christina Nyman

Christer Nilsson

Författare: Christer Nilsson

Grundare av Sveriges Magiarkiv

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.