Tips om fjärrstyrning av musik

Många vill fjärrstyra sin musik under föreställningen och det finns flera färdiga professionella system på marknaden. Eftersom de är just för professionellt bruk så kostar de också därefter. Om man kan nöja sig med ett enklare system har jag äntligen hittat något som fungerar för mig. Problemet med de enklare lösningarna som tidigare funnits är att det inte funnits någon spelare som klarar “auto-cue” dvs att musiken stannar efter varje låt och nästa låt ligger laddad tills dess man trycker på knappen.

Nu finns det en s.k. App i Android Market för er som har en Android telefon se länken nedan:
https://market.android.com/details?id=com.montysmagic.StageManager&feature=search_result
Denna fungerar utmärkt och kostar bara drygt 32:-. Om du sedan köper denna mottagare: http://www.kjell.com/?item=91407&path=470000000,536000000,536010000 så har du ett fullt fungerande system som du styr från din telefon och mottagaren kopplas sedan in i valfritt PA system eller direkt i en aktiv högtalare. Bluetooth fungerar upp till 10 m vilket borde räcka för de flesta tillfällen när man inte står på de större scenerna.

Jag har testat systemet och det fungerar klockrent och du får med alla kablar du behöver för att koppla in dig. Hela systemet kostar då 431:- vilket är överkomligt. Om man är orolig för att någon ringer på telefonen under föreställningen kan man gå in i en telebutik och be snällt om ett blankt SIM-kort. Då kan du sätta detta i telefonen under föreställningen och inte behöva ställa om något i inställningarna.

Tommy Aarna  http://www.trollerisaker.se/

Christer Nilsson

Författare: Christer Nilsson

Grundare av Sveriges Magiarkiv

En kommentar till “Tips om fjärrstyrning av musik”

  1. Fungerar även med iPhone/iPad. Finns ett gratisprogram på Appstore som heter OnCue Light. Har det som krävs, köpeversionen tillför inget för det här ändamålet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.