Trolleri i Hua Hin, Thailand

Mr Naris Pakdeephuset uppträder varje kväll torsdag – söndag på det stora hotellet Hilton i Hua Hin. Naris är 32 år och uppträder både i Hua Hin och Bangkok, som ligger cirka 20 mil från Hua Hin. Naris blev intresserad av trolleri i 15 års ålder. Han får hjälp med illusioner och andra trick från en vän i Kina. Då han inte tjänar så bra så bygger han det mesta själv.

 I lokalen som föreställningen gavs i fanns endast 10 personer – salen rymmer cirka 60 platser. Jag blev inviterad backstage och det fanns ju en del att se. 

Akten började med en video på cirka 10 minuter där Naris visade att han varit med i thailändsk TV och förutom korttrick så trollade han bort en buss som vi sett många andra gjort i TV. Efter detta kom två unga damer, som gjorde några klädbyten. Ett skynke drogs bort och där satt Naris på en motorcykel. En kort sekvens med Dancing cane. Produktion av sedlar (Jan Gallos variant) och produktion av ros. Lånad sedel av åskådare förvandlades till en större valör. Allt detta framfördes till västerländsk musik.  Efter detta en del close-up trick med kort och mynt som flyttar sig under korten. 

 Ny avdelning med två stora tavlor som visades fram och bak, den ena tavlan hängdes tillbaka på ett staffli och ur tavlan trängde sig en av de kvinnliga assistenterna fram. Origamillådan med kvinnlig assistent. Assistenten täcktes över med en vit duk och försvann. Med två publikassistenter blev Naris knuten både till händer och fötter, men trots det kunde han göra diverse spex med händerna, som tillfälligt doldes av en kavaj. Zombiekulan, Svävande dam och skuggfigurer på duk vilket han faktiskt var riktigt duktig på. Gick genom assistenten som låg på två stolar med stor duk framför sig, a la Labero. Papper som kastades över huvudet på publikassistent – Kortsvärdet. Till slut presenterade han, enligt honom själv, den unika Thaishowen där stol trollades fram och assistent likaså. Huvudet togs av assistenten och sattes på annan plats. Detta var med black art-principen och alla som sett Omar Pascha vet vad jag talar om. 

Då jag efter showen frågade honom om han kände till dealers som Maxello så visste han inget. Ja, det var lite från Thailand, där vi har cirka 30 grader – inga broddar eller ytterkläder behövs. 

Varma magiska hälsningar från Willardo

Christer Nilsson

Författare: Christer Nilsson

Grundare av Sveriges Magiarkiv

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.