Trollerimuseum i Barcelona i nya lokaler

I år fyller trolleributiken El Rey de la Magia i Barcelona 130 år. En mycket speciell omständighet är att butiken har funnits på samma adress sedan starten 1881. Detta jubileum till ära har museet som hör till butiken flyttat till större och mer ändamålsenliga lokaler. Jag tyckte mig förstå att museet har någon form av kulturbidrag,

Butikens grundare Joaquim Partagàs Jaquet (1848 – 1931) har förstås en given plats bland de spanska historiska trollkarlar som presenteras i museet med hjälp av rekvisita, affischer och scenkläder. Men allt handlar inte bara om Barcelona och Spanien, här finns också internationella namn representerade med foton och föremål.

Montrar fyllda med antika trollerilådor och rekvisita

Museet har en fin teater med 150 sittplatser. Scenshower ges fredag – söndag. Torsdag – lördag ges close up föreställningar i baren. När jag besökte museet i september såg jag Xavier Tapias och Pere Miró på scen. De båda herrarna uppträdde tillsammans med allmän magi. Finalen var mycket passande för ett trollerimuseum då Xavier Tapias framförde sin egentillverkade reproduktion av Robert-Houdins blommande apelsinträd.

Christina Nyman

Christer Nilsson

Författare: Christer Nilsson

Grundare av Sveriges Magiarkiv

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.