Trollkarl på familjedag

Foto från Luddinis hemsida

Det var med spänning jag gick in genom dörrarna till Partille Kulturum för att titta på en trollkarl. I annonsen stod bland annat: ””¦ en av de snyggaste, roligaste och skickligaste trollkarlarna i Göteborg.” När han framträder kallar han sig Luddini och på senaste träffen med Göteborgs Magiska Klubb gjorde han ett bejublat framträdande.

Nu var det en familjedag med både barn och vuxna samlade framför scenen. Efter en häftig inledning började Luddini med ett korttrick av typen ”six card repeat”, gjorde reptricket ”œProfessor´s Nightmare” och fick sedan fram två barn som hjälpte honom att trolla fram en svensk flagga av gula och blå dukar. Först blev inte flaggan komplett, men till slut gick det bra och till sin hjälp att trolla fick pojken hålla ett antal trollstavar.
Föreställningen avslutades med att fyra herrar fick sväva i luften till publikens jubel. Det gick till så att de fyra satt på var sin stol och vända mot varandra. Luddini tog bort stolarna, och där satt de fyra kvar i luften, och där var föreställningen slut efter tjugo minuter.

Luddini har ett trevligt framförande med många roliga kommentarer, men för att vara en familjeföreställning blev mina förväntningar inte riktigt infriade, så här följer några råd på vägen.

Ordna scenen, så att publiken blir nyfiken på vad som ska hända. Nu stod det fyra stolar i en rad plus ett kafébord, och det såg inte så inbjudande ut. Dessutom täckte ett svart draperi delvis ett fönster bakom scenen. Det såg slarvigt ut, och man såg folk gå utanför. Tänk på detaljerna, det är de som gör helheten.

Om starten blir försenad, som i detta fall när man väntade på att en föreställning i stora salen skulle sluta, tala om för publiken vad förseningen beror på, då speciellt barnen undrade varför inte trollkarlen började.

Låt inte ett barn som hjälper dig hålla en trollstav mellan benen och en under hakan och sedan ska han förflytta sig över scenen. Det blir fel skratt från publiken och medhjälparen känner sig obekväm.

Sluta med ett trick som du gör själv och där du står ensam på scenen. Nu visste man inte om det var slut eller inte, när de fyra herrarna var kvar på scenen och försökte resa sig upp från sittande ställning och utan stolar.

Vid en offentlig föreställning mitt på dagen kommer det förmodligen barn, var förberedd och ha något eller några ”barntrick” i föreställningen så att du fångar de små. Har barnen roligt har hela publiken roligt. Lycka till!

Conny Ray

Christer Nilsson

Författare: Christer Nilsson

Grundare av Sveriges Magiarkiv

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.