Videokonferensen EMC från Portugal blev en magisk succé!

Efter att momentant ha bevistat denna videokonferens från Portugal under tre dagar, kan jag uppriktigt erkänna att jag är imponerad av programsammansättningen i Essential Magic Conference. Här fanns mycket för alla! Enligt uppgift från arrangören hade man 1.847 deltagare från 62 länder.

Framför allt fanns det tid för de medverkande att hinna med sina framföranden och därmed också presentera tankar och idéer som man sällan får tillfälle att höra i vanliga lectures som oftast är mera genomtänkta och tidsdisponerade. Här blev allt mera ”ad hok”, dvs spontant framförda åsikter och i vissa fall oplanerade avslöjanden av magiska hemligheter.
Konferensen bjöd på de största namnen inom dagens magi-elit. Utan någon inbördes ordning kan jag nämna Gaetan Bloom, Rudy Coby, David Kay, Dano DaOrtiz, David Copperfield, Paul Daniels, Max Maven, David Berglas, Lennart Green, Topas, Mike Caveney, Luis de Matos, Lu Chen. Ja ”“ alla de stora var där och såg ut att trivas i det dagliga umgänget runt framträdandena.
På tredje dagen fungerade tyvärr inte tekniken. Streamingen, dvs videosändningen via nätet, falerade och från hela världen strömmade det in bekymrade meddelanden om att man varken hade bild eller ljud. Nu kunde detta rättas till genom att man i efterhand fick tillgång till videoinspelningar av samtliga programpunkter. Dessutom får deltagarna CD-skivor på hela konferensen i efterhand.
Till höjdpunkterna i denna omfattande stjärnkavalkad vill jag själv lyfta fram Paul Daniels och David Berglas som de mest självlysande. Deras visdomsord var oslagbara! Även Christian Engblom från Finland svarade för ett mycket intressant inslag. För övrigt är det omöjligt att här referera de olika inslagen.
Som helhet måste konferensen betecknas som en framgång och estradörerna får Med Beröm Godkänt nästan rakt igenom hela listan.


Gammal är äldst! Fortfarande framstår Paul Daniels som en av de mest rutinerade allroundmagikerna vi har att lära ifrån. Spontana kommentarer från konferensdeltagarna världen över gav belägg för detta.


Max Maven och David Berglas hade många intressanta problem inom magin att diskutera. De måste båda betraktas som huvudpersoner i denna videokonferens.

Åke Hallberg

Christer Nilsson

Författare: Christer Nilsson

Grundare av Sveriges Magiarkiv

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.