2000 kronor för 3-5 minuters jonglering

De senaste åren har cirkusskolan Kul & bus, beläget på Frösön, märkt av att allt fler privatpersoner hör av sig och vill ha kostnadsförslag på olika uppträdanden till fester och barnkalas.

”“ Det verkar vara en trend just nu, säger ordförande Maria Lundvall. Vi vill gärna göra folk nyfikna på skolan, fortsätter hon. Därför säljer vi helst framträdanden där publiken kan pröva på numren efteråt.

I deras grundpaket för 3000 kronor ingår 6 minuters golv- eller luftakrobatnummer med sex ledare från skolan, ansiktsmålning och pröva på. Det paketet säljs oftast till kommuner, föreningar och företag. Om man som privatperson är ute efter att bara hyra en jonglör får man punga ut med 2000 kronor för 3-5 minuter. Ett eldnummer kostar 2 500 kronor för samma tid. Den där femhundringen extra går till den extra utrustning som eldnumren kräver, till exempel lampolja. Ansiktsmålning kostar 500 kronor för varje sminkör som behövs.

”“ Är det ett större barnkalas behöver vi vara fler än en för att hålla reda på alla barn och då blir det givetvis dyrare, säger Elinor Jakobsson, en av ledarna som målar och framträder. Maria Lundvall anser att priserna är rimliga med tanke på att skolan inte ser sig som ett eventbolag utan främst vill sätta barngrupperna i centrum. Men hon säger också att flera privatpersoner har reagerat på priserna.

”“ Det här är ingen affärsverksamhet. Vi har en mycket ansträngd ekonomi och går med förlust 2011. Därför är uppdragen vi får från föreningar, företag och privatpersoner mycket viktiga bidrag in i verksamheten.  Men man kan förstås diskutera om man ska ha en annan taxa för privatpersoner än för ett företag, säger Maria Lundvall.

Sara Strömberg, Länstidningen 20 januari 2012

Christer Nilsson

Författare: Christer Nilsson

Grundare av Sveriges Magiarkiv

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.