Axel Hecklau bjöd på intressant seminarium på Magic Center

Så fick vi till sist se honom live i Sverige ”“ den 46-årige berlinaren med sin stora mustasch och sin gammeldags polishjälm. Ca 35 intresserade deltagare hade bänkat sig på Magic Center i Halmstad söndagen den 15 april för att avnjuta ett drygt tre timmar långt seminarium som bjöd allt utom ett enda korttrick. Skönt!
Axel är kanske mest känd för sitt tidningssönderrivnings-trick som är en utveckling av Gene Anderssons klassiker och här visade han detta med alla dess finesser och för tidningar i olika format. Han har också utvecklat nya rutiner för skeden/gaffeln som bygger på samma princip som El Ducos tidigare version, men som bjöd på annorlunda effekter och ett bättre utförande.

Axel Hecklau visade stolt upp sin nya rutin med skeden/gaffeln.

Även den gamla klassikern ”The Center Tear” hade han gjort en ny smart rutin kring och Chop Cupen, nu i läder, är hans senaste innovation, vars hemlighet uppskattades av åhörarna. Dessutom visade han en imponerande enmyntsrutin samt ett trick med en cocacolaflaska som uppfattades som omöjlig innan hemligheten avslöjades. Plus litet annat!
  

Som helhet var det ett intressant seminarium och Axel var en god instruktör och bjöd frikostigt på sina hemligheter och goda råd. Jag hade kanske förväntat mig en mera underhållande personlighet, men Axel visade sig mer vara den seriösa magikern, som avgjort tänkt till både länge och väl inför alla de trick han presenterade.

Jag rekommenderar absolut ett besök till hans kommande framträdande som är följande:

16. april Lecture i Göteborg

18. april Lecture i Norrköping

19. april Lecture i Stockholm
20. april Show på Magic Bar i Stockholm
21. april Show på Magic Bar i Stockholm

24. april Lecture i Köpenhamn

25. april Lecture i Horsens

Text och foto: Åke Hallberg

Christer Nilsson

Författare: Christer Nilsson

Grundare av Sveriges Magiarkiv

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.