Besök i Magi-Arkivet

Ovanstående grupp besökte Magi-Arkivet den 10 februari kl 10.30-12.30. Häri ingick Nyköpings Kulturnämnds ordförande och vice ordförande, Nyköpings Arbetarkommuns ordförande och medlemmar i Textilgruppen i Nyköping.

Samtliga var oerhört imponerade av sitt första besök i Sveriges Magi-Arkiv och Kulturnämndens ordförande Ulla-Karin Danielsson ändrade helt uppfattning om att Kommunen  inte var intresserad av privata samlingar. Nu kommer man att göra allt de kan för att Magi-Arkivet och andra intressanta samlingar i Nyköping med omnejd ska få komma in i Sörmlands Museums nya byggnader, som ska stå klara om några få år. Ett litet hopp för Magi-Arkivets fortlevnad, men jag har svikits så många gånger förr, så jag tror ingenting förrän jag ser resultatet…

Jag berättade om Magi-Arkivet, om min verksamhet som trollkarl, om trollerikonstens historia och visade några trolleritrick. Kulturnämndens och Arbetarkommunens bokhyllor försågs med kultur – de fick boken “Sveriges trollkarlar”. Alla ansåg att det var väl använd tid att titta ner i magins källare.

Christer Nilsson

Författare: Christer Nilsson

Grundare av Sveriges Magiarkiv

4 reaktioner till “Besök i Magi-Arkivet”

  1. Låter lovande. Håller tummarna för att de som fattar beslut äntligen ska få upp ögonen för att Sveriges Magi-Arkiv är en kulturgärning och inte “bara” en privat angelägenhet för en hängiven samlare.

    Christina

  2. Grattis! Du ska se att det ordnar sig med Sveriges Magi-Arkivs fortlevnad. Hoppas nu också att det kommer många besökare till affischutställningen och till “Trollerikonstens historia” som du ska prata om och visa bilder den 21 februari.

  3. Bra jobbat Christer! Det låter som ett viktigt steg framåt i denna fråga. Tror du att det kan vara en bra idé att Svensk Magisk Cirkels styrelse, eller rent av det kommande årsmötet, agerar nu när frågan blivit aktuell (igen)? Ett förslag skulle kunna vara att styrelsen skriver till Nyköpings Kulturnämnd och förklarar att detta är långt ifrån en enskild persons intresse – det ligger i hela vårt kulturutövandes intresse att dessa värdefulla samlingar bibehålls och underhålls för framtiden (eller något i den stilen).
    Vi kanske ska “smida när järnet är varmt??
    Lycka till med denna viktiga fråga!
    Hälsningar,
    Holger

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.