Besök i Magi-Arkivet

Lördagen den 15 september åkte två norska trollkarlar – Kai Andersen, redaktör för den Lille Magikeren och Svein Agnalt, sekreterare i Magiske Cirkel Norge - 57 mil till Nyköping för att bese Sveriges Magi-Arkiv – och sen 57 mil hem…

Svein, Kai, Christer framför pärmarna med “magic memorabilia”.

Den 30 maj 1957 fick jag ett brev från Kai och sen dess har vi känt varandra. Nu efter 55 år tyckte Kai att det var på tiden att ta en titt på Magi-Arkivet, tog med sig sin vän Svein och begav sig till Nyköping. Vi fick en verkligt trevlig lördag tillsammans för det är fantastiskt vad mycket trollkarlar har att prata om när de träffas! Men givetvis blev det mycket tittande på både det ena och det andra – och det gladde mig mycket när de norska vännerna tyckte att besöket verkligen var värt resan.

De norska trollkarlarnas pärmar hade ett speciellt intresse!

 Äldre norska trollerikataloger studeras.

Även norska trollkarlar förbluffas av ”Clear thru ”“ A space age Penetration”.

Svein Agnalt skrev på Facebook:
Galskap?
I dag har Kai (fra Halden) og jeg (fra Sarpsborg) vært en liten tur i Nykøping i Sverige. En tur på 57 mil, en vei! Hva vi skulle der? Jo, vi skulle besøke Gertrud og Christer Nilsson. Hos dem finnes en av Nordens største samlinger av avisutklipp, bilder, reklamemateriell, med mer, av tryllekunstnere i Norden, gjennom Sveriges MagiArkiv. Dessuten har Christer et lite, privat museum i sentrum av Nykøping, og dette var vi selvsagt også veldig interessert i å bese.
Men å kjøre 114 mil på en dag for å gå på museum? En dose galskap? Ja, men hva så? Vi hadde en strålende tur. Vi bladde oss gjennom mange permer og kunne ofte nikke: Ja, han husker jeg. Museet var et skattkammer du ikke kan forestille deg før du har vært der! Dessuten, familien Nilsson utviste en gjestfrihet du sjelden opplever nå til dags.
Dersom du er i Nykøping, kontakt Christer for et besøk i hans museum!
Christer Nilsson

Författare: Christer Nilsson

Grundare av Sveriges Magiarkiv

En kommentar till “Besök i Magi-Arkivet”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.