DET SKER I PARIS – under hela året

LE MUSEE DE LA MAGIE erbjuder en fantastisk upplevelse som är munter, intressant, överraskande och lärorik. Detta museum, vars grundare är antikhandlare GEORGES PROUST, presenterar en stor samling antik trollerirekvisita, utan avslöjningar, vidare en mycket stor samling mekaniska automater, vilka alla har blivit pietetsfullt restaurerade utan att den ursprungliga mekanismen har avlägsnats. Dessa automater bringas att röra sig sig endast genom att någon trycker på en knapp.

Som kronan på verket bjuder  LE MUSEE DE LA MAGIE på en trevlig och lustig magic show, framförd på en liten scen – och där är alltid fullt hus. Magic entertainer JEROME CADEAC uppträder här sedan många år. Med små medel lyckas han med konststycket att fånga intresset hos både barn och vuxna:  den sönderrivna sytråden som blir hel, bollar som befinner sig än här, än där, trolleri med rep som blir längre och kortare och ett av en åskådare signerat kort försvinner och återfinnes i Jeromes plånbok. En sympatisk artist som därmed vinner publikens sympati – en förutsättning för succé!

 Jerome Cadeac framträder i Le Musee de la Magie

Man kan även i en liten butiksavdelning köpa lätta trolleritrick för nybörjare. Skolklasser och andra grupper kommer ofta – och det må vara lika kulturellt som mycket annat! Således väl värt ett besök.

Plats: 11 rue Saint Paul, Paris. Metro: Saint Paul. Öppet: onsdag, lördag, söndag 14.00 – 19.00.

ZARRO ZARRO

Christer Nilsson

Författare: Christer Nilsson

Grundare av Sveriges Magiarkiv

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.