Dubbelreferat från Göteborgs Magiska Klubb

Tänk ibland vad tiden går. Nu var det ett tag sedan detta hände men här kommer ändå ett referat av de två senaste träffarna på Göteborgs Magiska Klubb.

Första måndagen i oktober träffades vi i GMK för att ha det trevligt och trolla tillsammans. Vi hade en rubrik på träffen som var ”mini workshops”. Vad kan det betyda tro? Det var så att vi ställde upp några bord att samlas kring för att lära av varandras skickligheter. En mycket uppskattad aktivitet bland medlemmarna. Inledningen av ordförande Martin, Ason Bson Cson, Rosvall började med att vi fick lite information om magivärlden samt att denne Rosvall också guidade oss in på en tanke som vi skulle ha med oss när vi visade varandra tricks och tips. Tanken väcktes uppe i Stockholm efter Tom Stones seminarium på Magic Bar. ”Hur mycket försöker vi dölja i onödan” dvs skapar vi ”hetta” kring våra hemligheter som inte behövs. Martin visade på en rutin som åskådliggjorde denna hypotes och sedan var diskussionerna i full gång. Gaston visade också en rutin som visade ett gammalt trick på ett nytt sätt för att också diskutera ”vad är det vi gör?” Efter fikat var aktiviteterna i full gång och det trollades för hela slanten. Som sagt ett uppskattat moment i Göteborgs Magiska Klubb.

Nu flyttar vi fram en månad i tiden och hamnar på novembermörkrets första måndag. Det man kan säga om GMK är att kasten är tvära. Efter förra månadens livliga diskussioner och trollerier så bjöd denna dag på introllning, myntrullning och auktion.

Det var Rufus och Robban som var för sig trollade sig hela vägen i klubben. Välkomna till GMK. Båda herrarna visade prov på fint trolleri och en härlig portion med humor.

 

Robban och Rufus

Dags för myntrullartävlingen. Ett påfund av Janne Stenberg, som dessvärre inte kunde närvara idag. En kul tävling där det gäller att rulla ett mynt mellan fingrarna så många gånger som möjligt på en minut. Isidor stod som segrare med 49 rullningar på en minut. Grattis! Äran är din fram tills nästa gång vi tävlar”¦

Torbjörn Lindblad vår klubbmästare hade dukat upp med fika, idag assisterad av Isidor och Matz. Detta smakade bra inför den stundande auktionen.

Innan klubban skulle börja svingas fick vi se ett experiment av vår allas Dusenberg. Det satt fint innan hetsen kring budgivandet tog över”¦Â 

Martin svingade klubban och assisterades av Densloe och Christer W. Springare var Torbjörn och Samuel. Det var en hel del saker som gick under klubban och den som gissar att det mesta hamnade i Halmstad hos en viss Christer Jönsson gissar rätt. Men allt gick naturligtvis inte dit utan vi andra kom också hem med många fina nya tricks, böcker eller filmer att sätta tänderna i.

En riktigt trevlig kväll med många glada skratt. Tack alla för dessa två träffar hos Göteborgs Magiska Klubb. Vi ses i december.

Martin, Ason Bson Cson, Rosvall ordförande i Göteborgs Magiska Klubb

Foto Gaston & Ason Bson Cson

Christer Nilsson

Författare: Christer Nilsson

Grundare av Sveriges Magiarkiv

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.