Eugene Burger höll seminarium på GMK

Göteborgs Magkiska Klubb firar 70 år i jul och detta har firats med hel-helg med Eugene Burger. Den 1:a december kom den välkända magikern på besök för att hålla ett seminarium för klubbens medlemmar. Ett 20-tal tappra själar dök upp (ungdomarna lyste dock med sin frånvaro vilket var synd då Eugenes djupa filosofi kring magi är välbehövlig bland dagens kort-jonglerings-trollare) och pratade om hur han tänker kring magi och visade flera rutiner med både kort, mynt och vodou-dockor.

 

Eugene var väldigt generös och bjöd mycket på sig själv och sin kunskap. Och mot Teater Buratinos vinterbakgrund var det inte svårt att föreställa sig att det var självaste tomten som kommit från sin verkstad med magiska prylar i en säck.

I pausen var det försäljning av hans böcker och skrifter. Det var ganska barskrapat på bordet efter bara några minuter…

Efter 2,5 intensiva timmar packade vi ihop för att vila ut i våra hem för på söndagen den 2:a december var det dags för nästa seminarium.

Inför en skara av väl utvalda magiker så höll ärkemagikern ett slutet seminarium där han delade än mer av sina knivskarpa tankar. Med en bestämd men vänlig stämma så guidade Eugene oss genom en rad rutiner och visade mycket tydligt hur man med ett bra manus kan höja det enklaste trick till helt nya höjder!

Efter 4 timmar, med bara en enda kort paus, var vi alla mäkta imponerande av den grånade mannens visdom och kunskap. Men mätta på magi var vi inte!

Dagen avslutades med ett litet sällskap som fortsatte till en lokal restaurang för att dela ett par glas, äta gott och fortsätta prata magi.

Samuel Varg Thunberg 

Lite bilder från GMKs 70-års-fest!
http://www.flickr.com/photos/ripa/collections/72157632166268256/

Och så bilderna från lördagens workshop:
http://www.flickr.com/photos/ripa/sets/72157632172422198/

Anders Ripa

Christer Nilsson

Författare: Christer Nilsson

Grundare av Sveriges Magiarkiv

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.