Göteborgs Magiska Klubb 70 år

Firande av GMKs jubileum började med att klubben fick celebert besök från Chicago, Egene Burger, som i dagarna tre bjöd på visdom och underhållning för klubbens medlemmar. Det hela började på lördagen 1 dec med ett mycket givande seminarie som gav oss alla en helt del att tänka på.

På söndagen den 2 dec höll Eugene Burger en Masterklass för en mycket kunskapstörstande skara som gladeligen lapade i sig av visdomsströmmen. Temat var forceringar och The trick that can not be explained. http://www.flickr.com/photos/ripa/sets/72157632172422198/ 

Själva jubileumsfesten hölls söndag den 3:e dec på Konstepedemins restaurang Blå Huset som på något mystiskt vis gav en byggdegårdskänsla mitt i storstaden. Vi fyllde nästan resturangen till bredden med trollkarlar samt repektive.

GMKs ordförande Martin Rosvall höll ett kort men välskrivet välkomsttal och därefter serverades den månghövdade församlingen både varmrätt, dessert och kaffe. Stämningen var hög och glädjen över att få träffas och fira kärleken till vår konstform gjorde att det inte tog lång stund innan det trollades vid borden runt om i lokalen. Med kaffet uppdrucket så var det nu dags för vår amerikanske vän att äntra scenen vilket han gjorde med besked.

Vi fick uppleva mängder av underbara trollerirutiner som många av oss enbart läst om i böcker eller sett på film tidigare. Eugene Burgers klassiska rutin till Gypsy thread var helt magisk att få beskåda. Hans mullrade röst förflyttade oss in i en magisk och poetisk värld och hänförda av hans framställning kunde vi inte göra annat än att njuta.

Förställningen innehöll mörka berättelser om voodoo och Spanska inkvisitionen men detta blandades med humoristiska nummer där Eugene visade att han verkligen kunde bjuda på sig själv. Det hela avslutades med en rutin med Spirit Slates som var utomordentligt genomarbetad. http://www.flickr.com/photos/ripa/sets/72157632161986083/ 

Efter förställnngen blev det spontantrolleri tills restaurangen stängde. De flesta gick då nöjda och glada hem medan en liten skara beslutade sig för att fira GMK ytterligare lite till och begav sig ut i stadsvimlet med kortlekarna i högsta hugg.

Alla foton är tagna av Anders Ripa 

Glada hälsningar Gaston

Christer Nilsson

Författare: Christer Nilsson

Grundare av Sveriges Magiarkiv

En kommentar till “Göteborgs Magiska Klubb 70 år”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.