Göteborgs Magiska Klubb till Magic Bar, Stockholm

Lördagen den 15 september träffades vi utanför Buratinoteatern för att börja vår resa mot den kungliga huvudstaden, Stockholm. Detta var en planerad resa för att åka upp och träffa SMC och alla glada trollkarlar i den föreningen. Allt började för längesedan med en idé om att GMK och SMC skulle träffas och mysa tillsammans på Magic Bar i Stockholm. En kul idé och det hela blev också början på GMK´s firande av sitt 70 årsjubileum.

Minibussarna var lastade och denna ”roadtrip” kunde då börja, men var är Martin??? Det blev en överraskning för Ason Bson Cson var nämligen i Borås och uppträdde. Så första stopp på denna magiska resa blev en familjeföreställning i Borås med Ason Bson Cson. Efter detta fortsatte resan mot Stockholm och Magic Bar.

Vi kom till Stockholm vid ca halv fem och där hittade vi vårt boende på Kungsholmen. Lodge 32. Ett backpackerhotell som visade sig vara en mycket lyckad bokning. Bra pris och trevlig personal.

Tunnelbana, en ny erfarenhet för de allra flesta, och siktet var inställt på Karlaplan 6 och Magic Bar. Vi möttes redan i dörren av glada SMC:are och Magic Bars trevliga personal. Nu börjar äventyret och under första delen av kvällen underhöll Johan Ståhl och Leif Olberius kring borden. Där vi serverats mycket god mat. Johan hade också en close-up show i Spegelrummet på Magic Bar. Många glada skratt och härliga intryck. Efter en god middag och trevligt mingel med våra nya kompisar i SMC sänktes ljuset i lokalen och Johan Ståhl klev upp på scenen för att presentera kvällens första artist på scen. Leif Olberius gav oss en underbar föreställning med mycket humor och härligt trolleri. Verkligen en entertainer ut i fingerspetsarna. Rolig blandning av musik och humoristiskt prat.

Nu behövde vi en paus och det fick vi. Men även i pausen serverades en del lustigheter i form av garderobiären Gunnar. Korta snabba gags och tokiga infall är vad Gunnar bjuder på. Han trollar inte utan det blir en fantastisk monolog med skojiga kommentarer på ett lustfyllt sätt.

Nu dags för kvällens andra artist. Johan Ståhl levererar en grymt bra show med blandade effekter och kvällen till ära en helt ny akt som Johan håller på att utveckla. Den är planerad att visas i Johans kommande show i Uppsala bl a. Johan visar att han är ett fullblodsproffs som kan ta sin publik och han är en sann trollkarl med kärlek till sitt yrke.

Alla GMK:are lämnade Magic Bar, många timmar senare, med ett brett leende på läpparna. Hur skulle vi toppa detta nästa dag?

Dag 2, söndag. Upp i ottan (eller i alla fall mellan 9 ”“ 10) för lite frukost och utcheckning. Magic Bar väntade. Vi hade bestämt träff med våra kompisar i SMC kl. 11.00.

En god kopp kaffe väntade oss och lite kort information från SMC´s president Axel Adlercreutz och GMK´s ordförande Martin, Ason Bson Cson, Rosvall. Vi fick en genomgång av dagens program. Anmälan till den stundande entrickstävlingen samt matbeställning.

Här efter presenterade dagens gäst och föreläsare, Tom Stone. Tom gav oss ett seminarium i misdirection och en inblick i hans värld av tricks och hemligheter. Tom är en mycket generös föredragshållare som ger allt av sina erfarenheter från karriären. Det blev ett gediget innehåll och noga visningar av olika moves som gör Tom Stone till en av världens främsta tänkare och kreatörer. Tack Tom för din generositet.

Lunch och stora förberedelsetimmen innan tävlingen. Tävlingen inleddes med att de båda värdarna Axel och Martin satte en standard (utom tävlan) med att visa två olika rutiner, lite för att bryta tävlingsnerverna på de ”riktiga” tävlandena.

Vi bjöd sen på en rad olika tricks från Christa Buu, Micke Askernäs, Matz Johansson, Gaston, John-Henry, Dan O´lan, Anton Fast, Isidor, Jonas Wiberg och Stefan Eriksson. Ett startfält som heter duga. Slutligen stod i alla fall Isidor som vinnare med motiveringen ”den största reaktionen på ett riktigt fint move”. Grattis Isidor. Alla tävlande var vinnare som vågade gå upp på scenen och leverera många fina effekter. Kul med mycket trolleri.

Dags att sammanfatta denna helgs upplevelser. Det är nästan en omöjlig uppgift. Det man kan konstatera är att vi måste göra om detta. Ett möte mellan två föreningar i trollerisverige, vad kan gå fel? Det är sanna entusiaster som brinner för trolleri och det är kanske därför vi har så himla roligt när vi ses. Nästa gång ses vi i Göteborg, våren 2013. Välkomna!

 

Gaston, glad publik

 

Magic Bar, Tom Stone

 

Martin och Axel, John Henry

Isidor

Text och foto: Martin, Ason Bson Cson, Rosvall, ordförande i Göteborgs Magiska Klubb

Christer Nilsson

Författare: Christer Nilsson

Grundare av Sveriges Magiarkiv

En kommentar till “Göteborgs Magiska Klubb till Magic Bar, Stockholm”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.