Jasper Maskelyne – The War Illusionist

De flesta av oss magiintresserade har säkert läst om Jasper Maskelyne. I Världens Historia nr 7 2012 kan du läsa om honom – eller titta på dessa videoklipp!

“År 1941 är Storbritannien på väg att förlora Nordafrika till tyskarna. Desperat vänder den brittiske arméledningen sig till trollkonstnären Jasper Maskelyne. Inom loppet av bara ett år vänder magikern krigslyckan och tvingar tyskarna till flykt ”“ med hjälp av papiermaché och strålkastare. Läs mycket mer om Jasper Maskelyne i artikeln från Världens Historia nr 7/2012.”

 

Christer Nilsson

Författare: Christer Nilsson

Grundare av Sveriges Magiarkiv

2 reaktioner till “Jasper Maskelyne – The War Illusionist”

  1. Om “Världens Historia” har några ambitioner att presentera historiska fakta, så har de nog snubblat till med kommentarer som “Inom loppet av bara ett år vänder magikern krigslyckan och tvingar tyskarna till flykt”. Vi vet ju alla att man inte ska titta allt för nära på en trollkarls PR-texter, vare sig nu eller då.

    Vill man veta vad Jasper Maskelyne *egentligen* sysslade med under kriget, så rekommenderar jag Richard Stokes artikelserie, vilken är byggd på faktisk research: http://www.maskelynemagic.com

  2. Andra världskrigets historia är säkert inte färdigskriven. Men jag vill tacka Christer för att han gav mig möjligheten av ta del av “historien” om Maskelyne. Ett mycket intressant aktstycke!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.