Johan Ståhl har varit i USA

Johan Ståhl skriver:
Jag har precis kommit hem efter en 10 dagar lång tripp till Batavia (4F) och New York City.
Under 4F så fick jag som vanligt uppleva några av världens bästa close-upare. Jag kan bara säga, Tony Polli. Hans mynttekniker var så långt över mina kunskaper att jag inte fattade någonting. Jag satt som en lekmanna publik med munnen som en fågelholk och flämtade efter andan.
I New York hann jag med fyra stycken shower.
Chamber magic med Steve Cohen på Waldorf-Astoria. Riktigt nice hur han har lyckats sälja in det här konceptet under 11 års tid. Nu lever han VÄLDIGT gott på det. Starkast var “think-a-drink”, rising cards och Q&A. Väldigt imponerande!
Magic show with Dan Sperry. Bra duvakt i goth-tema och hans signaturtrick med “lifesavers”. Han hade byggt vidare på sin karaktär, “En galen kille, intresserad av goth och Halloween, men ändå hade självdistans”.
Foerza Bruta. André Wickström rekommenderade denna med frasen, “det är lite svårt att beskriva”. Det var till viss del show, till viss del upplevelse. DJ som spelade musik mellan numren och sprutade vatten på oss. Nästa akt var på ett löpband då killen började springa och det kommer saker emot honom. En vägg som han springer igenom. Sedan kom det en genomskinlig pool, ner från taket. Och fyra tjejer badade ovanför oss. Inte erotiskt, bara lekfullt. De kastade sig och gled. Poolen försvann och det kom ett draperi som fyllde hela väggen. Två tjejer jagade varandra springandes på sidan på draperiet.
För att sammanfatta, “det är lite svårt att beskriva”.
Ghost. En klassisk Broadway musikal, men… med trolleri invävt i showen. Riktigt bra faktiskt! Jag blev glatt överraskad. Men det var aldrig trolleri för att det skulle vara ett trick, utan det stöttade alltid storyn. Eftersom att det inte var uppbyggt som klassiska trick så visste man aldrig när trolleriet skulle komma. Jag blev sjukt lurad vid ett flertal tillfällen. Riktigt skoj!
Inspirationen är påfylld. Dags att börja jobba igen. Två månader och åtta dagar kvar tills FISM.
Johan Ståhl
Christer Nilsson

Författare: Christer Nilsson

Grundare av Sveriges Magiarkiv

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.