Lilljul hos Örebro Magiska Cirkel den 6 december

Leo-Kim hälsade alla välkomna iförd tomteluva och inviterade oss att hugga in på lussekatter, pepparkakor och glögg. Han började också trolleriet med ett korttrick  “The Blues Sisters” för att sedan avsluta med en historia om en gammal släkting som på det gamla fotot höll i ett tidigare draget kort. Tricket heter ”Släktklenoden” och framfördes medryckande och intressant.

 

Leo Kim, Jonas Århammar

Bertramo uförde en kortförvandling där fyra klädda kort förvandlades till vanliga. Kortförutsägelse, den vises sten, magiska ögat för att avsluta med en låda där åskådaren fick stoppa in handen i ett hål på sidan och beskriva vad han kände. Svampliknande tyckte åskådaren - när lådan öppnades fanns en sten, likaså kändes ett rep som när lådan öppnades var taggtråd.

Bertramo med Leo Kim som åskådare

Jonas Århammar trollade fram ett glas med julmust och is ur en duk. Efter det fick fyra åskådare välja ett kort var och tänka på det. Jonas sköt ut ett kort ur leken som lades med baksidan upp på bordet. Åskådarna fick var och en konstatera att det egna tänkta kortet inte längre fanns kvar i leken. Kortet på bordet revs i fyra delar och varje del stämde med respektive åskådares val.

Willardo tände ett ljus och när lågan släcktes hälldes socker ut. Käpp till röda dioder som skulle kunna hängas direkt på granen. Coctailshaker där tre olika dukar stoppas in och efter omskakning kunde olika sorters likörer serveras.

 

Willardo, Johan Rosengren trollar för Jonas dotter Alva

Niclas Jacobsson producerade en apelsin samt ett glas med juice ur en platta med ett runt hål. Jonas Århammar inbjöds att sitta  på scenen med förevändning att se hur tricken utfördes.Därefter till musik framfördes svävande bordet av Niclas, samtidigt som Jonas svävade upp från stolen.  

Jonas Århammar svävar i luften medan Niclas Jacobsson får ett bord att sväva

Jonas dotter Alva utförde ett kort och mynttrick.

Johan Rosengren avslutade kvällen med att ett signerat draget kort återfanns hopvikt i munnen.

Text och foto Willardo

Christer Nilsson

Författare: Christer Nilsson

Grundare av Sveriges Magiarkiv

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.