Magic Master Henry Evans visade mästarklass på Magic Center

Argentinaren Henry Evans, bl a FISM-världsmästare 2000 och med flerfaldiga utmärkelser som ”Magician of the Year” och Best Lecture at the Magic Castle” gästade Halmstad lördagen den 25 februari. Det blev en drygt 3 timmar lång föreläsning i två avdelningar som verkligen imponerade på nära trettiotalet vårglada deltagare.
Henry Evans är en innovatör inom magin som är något utöver det vanliga. Han tänker ut sina trick mycket ur åskådarnas synvinkel och med charm och stor entusiasm visar han fram sina rutiner som alla bygger på hans geniala uppfinningar. Han ”blåste” oss gång på gång med omöjliga trick, som vi alla konstaterade ”Detta är ju omöjligt, detta kan ju inte låta sig göras!”. Sedan bjöd han generöst på förklaringarna och vi satt där som en samlig fågelholkar och blev bara mer och mer imponerade!
Vi fick naturligtvis se mängder med korttrick, men även trick med dukar, mynt etc ”“ alla med Evans egna rutiner och ofta med osynliga props.
Han sålde en bra lecture-notes och ett stort antal trick med tillhörande DVD-skivor, så jag uppmanar alla dem som kommer till hans föreläsning hos MIC i Norrköping på måndag och till Magic Bar i Stockholm på tisdag: ”Tag med er mycket pengar för det är många saker ni vill inhandla. Jag lovar!”

Charmigt framträdande med ett ständigt leende på läpparna var genomgående för Henry Evans.

Nålen genom kortleken var ett av de ”omöjliga” tricken, där hela kortleken visade sig intakt efter ”genomborrningen” med nål och tråd????

Här var det full kontroll på samtliga kort i leken, men Evans bjöd inte enbart på kortmagi.

Text och bild: Åke Hallberg

 NI kan se Henry Evans här:

Måndag 27 februari kl 18.15 hos MIC på Hemgården i Norrköping

Tisdag 28 februari kl 19 hos SMC på Magic Bar, Stockholm

Christer Nilsson

Författare: Christer Nilsson

Grundare av Sveriges Magiarkiv

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.