Magikergränd på Gotland

Under min sedvanliga vistelse på medeltidsveckan passade jag på att besöka Magikergränd där Gaston och Arkadia huserade i Helge Ands ruin med sina vänner Dr. Cagliostro, Caligari, Geiron och det talade huvudet Dareon.

Jag besökte aldrig familjeföreställningarna som var dagtid, men jag hörde mycket gott om dessa, utan letade mig i stället fram till kyrkoruinen fram emot kvällskvisten för att se föreställningen “Arcanum Noctem” som beskrevs med orden “Magi, blod och lite naket”. Dessa ord sammanfattar föreställningen väldigt bra då det var just lite magstark magi som fick känneteckna föreställningen. Dr. Cagliostro var värd för kvällen och introducerade Gaston och Arkadia som stod för magin. Det började med en mörk och mystisk ceremoni. Sedan klev en en naken kvinna in på scen varvid hon täcktes med en filt, försvann och förvandlades till en vit duva. Sen gick det över till mer nervkittlande magi med bland annat en fingerring som svaldes och återfanns på en tråd som stacks in genom
nacken på Arkadia, kniv genom arm på åskådare och mycket mycket mer. Föreställning var väldigt professionell och njutbar – för den som tål lite blod. 4 av 5 flygande kvastar!

Samuel Varg Thunberg

Christer Nilsson

Författare: Christer Nilsson

Grundare av Sveriges Magiarkiv

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.