Magikergränd till Gotland

Magikergränd är uppbyggd magisk värld, där barnfamiljer tillsammans kliver rakt in i en äkta historisk och spännande miljö. Här kan man höra skratt och applåder, känna spännande dofter, se tält och marknadsstånd i brokiga färger fyllda av förunderliga ting som får sinnet att jubla. Möt en magisk värld där glädjen är lag, allt omöjligt är möjligt, det overkliga är verklighet, och fantasin får fritt spelrum.

Det här är en fantastisk magiföreställning av hög klass i medeltida gycklartradition med bland andra Mästermagikern Gaston, Alkemisten Arkadia, det talande huvudet Dareon den Vise. Man får också stiga in i Doktor Cagliostros magiska kabinett.

Denna sommar kommer man i Magikergränd att kunna förundras över vackra kristallkulor, skrämmande dödskallar och dammiga böcker samt beskåda många märkliga ting som alla har en spännande historia att berätta.

I Trotjänaren Geirons butik dignar det av saker att häpna över. Här finns allt från magiska spikar till trollformler, reliker, mirakelmedel och handgjorda trollstavar. För den som själv vill förkovra sig i de magiska konsterna kommer trolleritrick att förevisas och den kunskapslystne kan köpa både kunskap och medel direkt av trollkarlarna.

I Magikergränd upplever man sådant man förut bara sett i sina drömmar och hört talas om i sagor, minnen man bär med sig hela livet och kanske ännu längre.

Arrangemanget pågår under V. 30, 31 och 32 i Helge Ands ruin i Visby

Arrangör: Gotlands Museum tillsammans med Magikergränd

Christer Nilsson

Författare: Christer Nilsson

Grundare av Sveriges Magiarkiv

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.