Magisk afton i Köpenhamn med Juan Tamariz och John Archer

Steen Pegani bjöd på sedvanligt danskt gemyt under sin årliga ”En magisk Afton” på Det Ny Teater i den kungliga huvudstaden, måndagen den 12 november. Ett tiotal svenskar återfanns i det stora folkvimlet på den gamla teatern som trots namnet ”ny” färdigställdes redan år 1907.
Kvällen inleddes med gemensam middag redan kl. 18.00 i Teaterkällaren inunder själva teatern. Kl. 19.30 öppnade Steen kvällens begivenheter med en egen ”Dealershow” och därefter tog John Archer scenen i anspråk.

Han blev år 2000 British Magical Champion of Comedy i England och han är väl som artist närmast att räknas som ”pub-underhållare”, dvs med snabba oneliners, där skratten framkallas med situationskomik med medhjälpare från publiken. Bl a framförde han David Hoys och Wayne Dobsons rutin med en korthög ombunden av ett gummiband som kastas ut till publiken som får bläddra och komma ihåg vart sitt kort. Archer får tillbaka kortleken och kan sedan räkna upp alla de kort som valts. Han framförde också ett mentaltrick med förbundna ögon, där han kunde beskriva några teckningar som ritats av försökspersoner på scenen.

Juan Tamariz är en av Spaniens mest kända trollkarlar och en legend inom trollerivärlden. Hans enmansshow är något alldeles speciellt, uppbyggd på enbart kortmagi. Denna kväll framkallade hans Oil-and-water-effekter eforiska reaktioner från publiken, även om man nu kan märka att han kommit något upp i åren och inte är lika alert som tidigare.

Som allt blev det en underbar magiupplevelse bland danska vänner och magiska celebriteter.

Text och bild: Åke Hallberg

Christer Nilsson

Författare: Christer Nilsson

Grundare av Sveriges Magiarkiv

2 reaktioner till “Magisk afton i Köpenhamn med Juan Tamariz och John Archer”

  1. Juan Tamariz är Spaniens motsvarighet av USA:s Dai Vernon. Helt klart en legend av stora mått. Det finns bra många klipp på Youtube med Juan. Dock de mesta på spanska, men dock lika underhållande ändå.

  2. En fantastisk afton med dansk gemyt, skickliga artister och Steen Pegani som höll samman alltsammans med sedvanlig humor och glatt humör.—– Ja, det blev en “Magisk Afton” på Ny Teater, som var en upplevelse i sig, med sin smakfulla inredning och gamla teatertraditioner. Och att i denna miljö och tillsammans med 190 stycken trollisar uppleva både John Archer och Juan Tamariz “live” var för mig personligen en så stark upplvelse, jag satt på andra bänk, att jag kände mig “smått salig” och då tycker jag inte att jag “tog i” –. Tack !

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.