Micke Askernäs imponerade på Magic Center

På självaste Pingstafton, lördagen den 26 maj, bjöd flerfaldige Svenske Mästaren i Mentalmagi Micke Askernäs på ett seminarium i Halmstad, samtidigt som han testade sin tävlingsakt inför kommande FISM-VM.

Ett tjugotal intresserade satt förväntansfulla och väntade tills dagens estradör anlände via ett försenat SJ-tåg (SJ står numera för ”Sent Jämnt!” upplyste en av deltagarna). Micke inledde med sin tävlingsakt som förvånar, men övergick snabbt till sina psykologiska och filosofiska idéer bakom mentalmagin. Han berättade att han genom att ställa vissa frågor till försökspersonen kan få denne att associera i vissa tankeriktningar, som han sedan mentalt kan förvalta och använda. Vi fick lära oss några mentaltrick med ESP-kort och vanliga spelkort ”“ alla ganska enkla att utföra, men med starka effekter!
Micke var på bästa humör och framförde sitt seminarium med charm och bravur. Personligen har jag svårt att finna något större underhållningsvärde i mentalmagi, men jag måste medge att så som Micke framför sina rutiner är de mystiska och ofta definitivt oförklarliga och på så sätt även underhållande!
Vi var alla mycket nöjda med dagens program och det såldes en hel del ESP-kortlekar och hans seminariehäfte ”The Alpha Conspiracy” (innehåller bl a en variant på Paul Currys ”Out of this world”) vilket visade att intresset för mentalmagin höjts betydligt efter dessa tre seminarietimmar.
Vi önskar Micke Askernäs ”Lycka till” på FISM World Championships of Magic i Blackpool!

Kommande seminarier på Magic Center:

September:
Wayne Houchin
Joe Monti

Oktober:
Peter Samelson

November:
SC SUM

Text och bild: Åke Hallberg

Christer Nilsson

Författare: Christer Nilsson

Grundare av Sveriges Magiarkiv

En kommentar till “Micke Askernäs imponerade på Magic Center”

  1. Micke Askernäs är underhållande och skicklig och har en förmåga att få oss i publiken medskapande i sina mentaltrick. Spänning, lekfullhet, koncentration och att hålla oss i publiken, i sina magiska händer, under mer än två timmar, det lyckades, med råge.
    Har upplevt Micke bl.a i NM i Finland och känner väl till hur han trollbinder sin publik men att han dessutom är en mycket skicklig pedagog, det upplevde jag för första gången, här i Halmstad.
    Alltid lika trevlig stämning här på Gycklarens Seminarium. Tack !
    P.S. Tack Åke att du skjussade Anita och mig, så att vi hann besöka hennes faster, innan hemresan till Göteborg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.