MICs februarimöte

Moderna Illusionisters Cirkels första möte för året hölls inför ett 40-tal medlemmar måndagen den 6 februari. Temat var ”Klassiskt Harriestrolleri” och värd var Ulf Boiertz/Mr Ess. Presidenten Mats Ungerstedt hälsade välkommen och vände sig speciellt till nya medlemmen Janet Star och tre veckor gamle Merlin ”“ den yngste någonsin vid ett MIC-möte ”“ och hans föräldrar Maria och Daniel Dannyman samt givetvis till Steen Pegani. Han hade ”tittat in” eftersom han var i Norrköping för Scandinavian Magic Dealer-sammanträdet på tisdagen hos Ulla Harries. En fråga om MICs deltagande med lag i Stadsmästerkskapstävlingen i Västerås den 11 februari togs upp, men den bara lämnades öppen, tyvärr.

MIC har haft flera aftnar med temat Harriestrolleri och Mr Ess höll i det första 1982. Han har alltså vanan inne och visade en mängd Harriestrick ”“ han har att ta av då han samlar på dessa. De humoristiska trollerikorten, fler tärningsmysterier, Lota, Spökprickarna, Myntasken, Förvandlingsröret, Nickelboxen, Germaboxen, ABC-kuberna, Bollröret, Duvkastullen, Mystiska Vinbodegan, Cylinderkabinettet var några av de trick som vi fick nostalgiska kickar av.

Efter kaffepausen stod Göran Klyve på scenen och började med att berätta lite om sitt trolleribord med rekvisitaförvaring. Så blev det Görans favoriter Tvillingkatterna, Tissel-Tassel, Cigarettasklådan, Kravattmysteriet, Trollerikassetten, Dart Prediction, Parasollillusionen.

Mats Ungerstedt fortsatte med Tärningen genom brickan, Tärningsröret, Rött, vitt, blått reptrick.

Ramondo demonstrerade vad man kan få ut av Nudistleken.

Tim Star berättade om Sedelmysteriet. Han kom på detta trick i USA och Harries fick tillverka och sälja detta. Vid översättningen av den på engelska skrivna beskrivningen blev det ett ”misstag” så effekten blev inte den Tim Star menat ”“ men tricket såldes bra och slog ändå. Nu visade Tim Star hur tricket egentligen skulle presenteras. Och vi fick också lära oss finesserna med detta trick.

Ett gediget månadsmötesprogram med mycket trolleri!

Steen Pegani hade packat upp massor av nya trick och effekter som han välvilligt demonstrerade och vilka hade rykande åtgång och affärerna fortgick kvällen lång.

Kvällens värd Mr Ess börjar sin föreställning.

  

Mr Ess med Harries´ Germaboxen. 3 veckor gamle Merlin iförd frack (!) njöt av trollerikonsterna i mamma Marias famn.

  

Göran Klyve med Harries´ Tvillingkatterna och Tissel-Tassel.

  

Mats Ungerstedt visar Harries´ Tärningsröret. Tim Star berättar om Harries´ Sedelmysteriet.

  

Mycket av intresse hade Steen Pegani tagit med sig! Steen demonstrerar Skruenöglen.

Foto Gertrud Nilsson

Foton av Don Feri och Jonas Lindblad från MIC-mötet finns på Facebook. Sök Don Feri resp. Moderna Illusionisters Cirkel!

Christer Nilsson

Författare: Christer Nilsson

Grundare av Sveriges Magiarkiv

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.