Minnen från ett magiskt liv

År 2010 gav Conny Ray ut ett spiralbundet häfte på 166 sidor, som han kallade ”The Story of Conny Ray. Minnen från ett magiskt liv.” I detta häfte beskriver Conny Ray allt som han varit med om genom trollerikonsten men även de viktigaste händelserna i det privata livet. En guldgruva att spara och läsa om och om igen för barn, barnbarn och hela släkten men även för de trollerivänner som fått denna.

1937 föddes Torbjörn (senare blev det Thorbjörn) Holmqvist och 1950 kom de första trolleritricken in i hans liv. Så kom trolleriböcker, trollerikataloger och trollkarlsföreställningar tills artistnamnet såg dagens ljus 1956, buktaleriet blev ett intresse och Conny Ray blir medlem i Göteborgs Magiska Klubb. De första engagemangen har nu börjat droppa in och sen har det bara blivit fler och fler för varje år.

Häftet avslutas när Conny Ray 2010 får Svensk Magisk Cirkels medalj för ”50 års lång och trogen tjänst”.

En av 207 sidor

Men nyligen fick jag i min brevlåda ett uppdaterat häfte, som nu fått hela 207 sidor. Och det har hänt en hel del de senare åren och även har det plockats in lite saker som inte fanns med i det förra häftet, så det var mycket nytt att läsa och glädjas åt. Det måste tilläggas att häftena är mycket professionellt gjorda och bildmaterialet är enormt ”“ upp till 5-6 bilder per sida!

Tänk om vi andra gjorde något liknande! Vi skulle under arbetet förvånas över så mycket vi varit med om ”“ och vad vår släkt skulle uppskatta ett sådant här häfte – även om de inte blir lika eleganta som Conny Rays!

Christer Nilsson

Författare: Christer Nilsson

Grundare av Sveriges Magiarkiv

En kommentar till “Minnen från ett magiskt liv”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.