Nytillskott till Magi-Arkivet

Ett besök på Magic Weekend ger mig inte bara mycket trolleri att se, trevliga vänner att umgås med ”“ Magi-Arkivet får alltid lite nytillskott av de som vet mitt samlarområde.

Alltid har Steen Pegani med sig en ”godispåse” till Magi-Arkivet. Den innehåller trolleritidningar, cirkusprogram och trollkarlars reklammaterial ”“ och det fördjupar jag mig i på hemvägen medan Gertrud rattar husbilen och sen ordnas det in i samlingarna.

Jozima är Kärnans demonstratör av trollerilådor och av honom fick Magi-Arkivet Kärnans senaste trollerilåda ”Magiska Trollerilådan”. Det är en riktigt stor låda i elegant utförande. ”Med enkla steg-för-steg-instruktioner kan du lära dig massor av spännande trick såsom, hoppande tärningar, kinesisk snöstorm och magiska babykaniner som hoppar in i åskådarnas knutna händer utan att de märker något.” Kostar lite över 200:-  Jag fick även en stor Kärnanskylt för Joe Laberos trollerilåda, vilken gav en nostalgisk kick. Vi var ju många som var ute i leksaksaffärerna och demonstrerade denna låda.

Eva Vejr har alltid Eve´n Allan-material med sig till Arkivet. I år var det bl.a. mycket reklammaterial, många jättefina artistfoton samt en DVD med material från parets framträdande på Hansa Theater 1985, Cirkus Scala 1989, Åsele 1991, Liseberg 1992. Härligt att få se Eva och Allan på scenen ”“ och deras stora utbud av trick och illusioner. Många saker jag aldrig sett tidigare!

Från vännen Bengt Svensson fick jag en specialväska med material från IMX-kongressen i Las Vegas i maj i år, där inte mindre än 5 svenska trollkarlar – Lennart Green, Peter Brynolf, Jonas Ljung, Johan Ståhl, Charlie Caper ­- gjorde succé. Bl.a. var där en stor affisch med samtliga artisters autografer!

Av Tobbe Trollkarl fick jag hans senaste reklamgrej ”“ en USB-pinne med tryck i form av en liten trollstav i exclusivt utförande. Smart!

Christer Nilsson

Författare: Christer Nilsson

Grundare av Sveriges Magiarkiv

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.