Seminarium på GMK en måndag i april

När så påsken väl var över och alla äggstinna magar vilat ut var det dags att ses på Göteborgs Magiska Klubb. Måndagen den 16:e april träffades vi för att åtnjuta det redan så prisade seminariet med Axel Hecklau.

Istället för att beskriva vad han faktiskt gjorde så skall jag försöka sätta ord på den stämning som uppstod när vår tyske vän kom till Buratinoteatern denna vårliga dag.

Det var med viss nervositet i kroppen som jag åkte till teatern denna måndag. Jag hade endast varit i kontakt med Axel via mail och jag kunde bara hoppas att han hittat ett drägligt hotell och att han skulle hitta till teatern.

Lyckligtvis gick alla mina förhoppningar i lås och herr Hecklau dök upp i god tid enligt överenskommelse. God stämning uppnåddes med en gång och resten var som en saga med tysk accent. Vilken kväll vi bjöds på när denne perfektionist från Berlin generöst delade med sig av sina erfarenheter och överöste oss med fina rutiner som finslipats under många år.

Jag skall i ärlighetens namn påpeka att jag var mycket skeptisk till ytterligare en version av sönderriven tidning, men jag blev med ens övertygad om att detta är den absolut bästa version jag stött på. Om man är van med tidningsriv så är detta en rejäl utveckling i min mening.

Kvällen framskred med många leenden på GMKarnas läppar, även om deras plånböcker tömdes på sekiner efteråt, och jag kan med säkerhet säga att alla var mycket nöjda med denna kväll. Tack även till vår klubbmästare Torbjörn Lindblad som försåg oss med mackor och kaffe och allt som kan fylla en trollkarlsbuk i pausen.

Jag blir glad i hela mig när jag tänker tillbaka på denna magiska kväll i april för det är alltid lika trevligt att träffa en seminarist som tänker så mycket på helheten i en rutin och verkligen inte lämnar något åt slumpen för att få det hela att se naturligt ut och ge en så stark magisk upplevelse som möjligt.

 Axel Hecklau och Martin Rosvall

Martin Rosvall/Ason Bson Cson ”“ ordförande i Göteborgs Magiska Klubb

Christer Nilsson

Författare: Christer Nilsson

Grundare av Sveriges Magiarkiv

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.