The Magic of Julien

Vid urpremiären av ”The Magic of Julien” i Eskilstuna den 6 mars erhöll Julien Dauphin The Merlin Award ”magivärldens motsvarighet till en Oscar” som utdelaren president Tony Hassini, presidenten i International Magicians Society, kallar denna utmärkelse. Den fullsatta salongen applåderade vilt Julien.

Åsa Svensson, Julien Dauphin, Tony Hassini (foto okänd)

Den 7 mars gavs föreställningen i Oxelösund inför en tyvärr dåligt besatt teater. Scenen har en mycket elegant dekor, en lätt dimma ligger över golvet och mystiska figurer dyker upp “en man utan huvud” och en “man utan överkropp”. Julien gör entré genom att krypa genom en mans mage. Kortfångst och svävande bord utförs till musiken varefter Julien går fram till rampen och pratar med publiken och ber dem vrida händerna såsom han gör. En pojke tas upp på scenen och med honom utförs Instant Magician. Julien berättar lite om sitt trolleris början samtidigt som han klär om till clown. Skumgummibollsrutin. Julien försvinner från clowndräkten och kommer från salongen. Healed and Sealed varvid assistenten Tintin blir så förvånad att huvudet åker ner på magen. Såpbubblor blir glasbollar och en glödlampa, som fås att tända. Rök i glas. Såpbubblor från taket, en del fångas som glaskulor och läggs i glas och blir till halsband. På assisterande dvärg görs klädbyte.

Helt onödigt inlägg men regin är ju “Cirkörpräglad” där dvärgen berättar om hur det är att vara dvärg och Tintin sjunger och ”dansar” och blir förälskad i dvärgen.

Julien kommer fram med eld i händerna och gör sin eleganta duvakt vari ingår biljardbollarna med ägg. Alla duvorna och bur trollas bort. Rakbladstricket och svärd genom kroppen. Julien lindas in i kedjor, placeras i box som sätts eld på, kvar blir bara skelettet och Julien är en av personerna i lång kappa som försökte få stopp på elden. En lite oklar illusion som borde kunna göras bättre. Lånad ring försvinner och återfinns fasthakad på Juliens nyckelkedja. Kortsolfjädrar m.m. och som avslutning Snowstorm in China.

Jag hade gärna sett mera av Julien och mindre av Tintin och dvärgen och var fanns perfekta assistenten Åsa??? Många kostymbyten, bra ljussättning (även om den inte är så bra för fotografering utan blixt”) och påkostad uppsättning samt givetvis bra trolleri av Julien en trevlig och ödmjuk trollkarl.

Riksteatern har kostat på en 12-sidig elegant broschyr om föreställningen och även pop up wands med reklam för Riksteatern och Best Western Hotel, vilka Julien delar ut till publiken efter föreställningen.

Svävande bordet beundrat av en huvudlös man och en utan överkropp

  

Instant Magician, Pärlor till halsband

  

Rakbladstricket, Nu ska det bli snö

Avslutning med Snowstorm in China

Foto Gertrud Nilsson

Christer Nilsson

Författare: Christer Nilsson

Grundare av Sveriges Magiarkiv

En kommentar till “The Magic of Julien”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.