Tim Star kunglig hovleverantör

Kunglig hovleverantör. Den titeln kan tennsmeden Tim Star i Kolmårdens Hantverksby, lägga till på sitt visitkort. Detta efter en snabbinsats inför kung Carl XVI Gustaf och drottning Silvias representationsresa till Sydkorea före sommaren.

Tim Star berättar själv hur det hela gick till: – Jag fick ett telefonsamtal från UD, Utrikesdepartementet, som brukar köpa tennskålar och liknande saker av mig då och då. Men den här gången var det väldigt bråttom. De ringde på onsdagen och ville ha 30 tennskålar av olika storlekar levererade redan på fredagen i samma vecka.

Hade du så många skålar i lager?

– Nej, jag hade bara några stycken, men kunden har ju alltid rätt, ler Tim Star. Så jag satte snabbt igång med den här beställningen och lyckades få fram alla skålarna till fredagen och åkte upp med dem till Stockholm.

Visste du att skålarna var till den kungliga resan?

– Nej, inte från början. Men när jag levererade beställningen frågade jag varför det var så jäkla bråttom med skålarna?  Då fick jag veta att kungen och drottningen skulle ha med dem på sin då nära förestående resa till Sydkorea och det var presenter de skulle ha med sig och dela ut därborta.

Hörde du något efter resan, hur det gick med tennpresenterna från Kolmården?

– Nej, men jag tittade på alla inslag i tv från deras besök i Sydkorea, men jag såg aldrig någon skymt av mina skålar i tv-inslagen. Så dom blev väl överlämnade till olika personer, när inte tv var närvarande…

Hur känns det att vara kunglig hovleverantör?

– Det känns väldigt kul och det är bara att hoppas att de här presenterna blev uppskattade av de sydkoreaner som fick ta del av dem.

Av Sören Boström,  Folkbladet, Norrköping

Christer Nilsson

Författare: Christer Nilsson

Grundare av Sveriges Magiarkiv

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.