Trollkarlen från Ox

Det var Barnlördagsliv på Koordinaten (biblioteket) i Oxelösund den 14 april. Där skulle bl.a. ”Trollkarlen från Ox” uppträda klockan 11.00 och 14.00. Jag var väldigt nyfiken, för jag hade aldrig hört detta artistnamn. Ganska smart artistnamn egentligen – för det visade sig vara en Janne Johansson från Oxelösund.

När vi kom till Eventsalen så var det ”dukat” för barnen med mattor på golvet och ett bord stod strax framför ”“ scenen skulle alltså inte användas. Efter en annorlunda introduktion av en person  från arrangörerna hördes en smäll och trollkarlen kom in från de bakre regionerna samt presenterade sig. Så blev det trolleri med små nybörjartrick: Dukar ur en liten plastdrawer, gul blomma blir röd under en duk, färgändrande duken i handen, glödlampan som lyser, duk stoppas i litet, litet rör och rullas in i ett papper  – duken borta, Tre olika- tre lika långa rep, Ringspelet, mynt märks med kniv, trollas bort i duk, återfinns i ask ombunden med gummiband. Programmet varade 30 minuter.

 

Foto Gertrud Nilsson

Den magiska upplevelsen var inte stor, men Janne var väldigt lugn och säker, tog barnen bra och klädseln var bra. Om Janne vill fortsätta i branschen, så är det bara att skaffa sig bättre rekvisita och ta kontakt med kollegor ”“ han fick i alla fall mitt visitkort”¦

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.