Unga magiker i Kungsträdgården

Kungsträdgården söndag 4 mars, 6 juniorer plus + Leif och Gajoni.

Det är fortfarande en dag kvar på sportlovet i Stockholm och det firades i ett av Kungsträdgårdens tält med bland annat ”Unga magiker”! Tältet står tomt en kvart innan det är dags för show. Vi börjar undra om vi är på rätt plats och då börjar det komma folk och snabbt blev tältets sittplatser fyllda.

På scen står de etablerade trollkarlarna Leif Olberius och Gay ”Gajoni” Lundin som är bland annat trollerilärare till Juniorerna. De berättar om SMC och skämtar med varandra. Innan de presenterar de unga magikerna så samlar de in ”gaget” från publikens näsor och öron, till barnens förtjusning.

Först ut på scenen var Oscar Claesson, darrande och nervöst gjorde han en helt okey `sketchpad card rise´ . Han behöver lite mer scenövning och självförtroende, men att han ställer sig på en scen inför publik är en fantastisk början.

Simon Almers är lika stilig som alltid i sin kostym och röda fluga. Simon körde Professors Nightmare med humor och politiska vitsar som knutavdrag när knuten på hans rep plötsligt flyger av repet och ut i publiken!

Publiken består mest av barn i åldrarna 3-6 år och deras föräldrar. Det märks att det är söndag på publiken. En lite seg publik i det fysiska som med applåder och jubel, men de verkade ändå uppskatta trolleriet. Barn är ju en svår publik för trolleri som kanske inte är inrepade för just barn. De som dessa juniorer gör är ju inte direkt barntrolleri på det sättet folk är vana vid.

Felix Janson är den enda denna dag som inte säger ett ord på scenen. Vilket passar honom perfekt. Han ser lite små läskig ut när han kommer ut på scenen och stirrar rakt in i ögonen på publiken. Ingen kan gå miste om hans scennärvaro. Felix körde sitt nummer som han ska tävla med i SM nu i helgen. Han körde bland annat ljusmanipulationer, och fick ett av ljusen att ändra färg från vitt till rött. Felix är en fantastisk magiker och om han tränar in allt så det sitter till 110% nu till helgen så kan han hamna högt i prislistan.

Elias Bjärgvide börjar direkt med att berätta hur tråkigt det är med trollkarlar som gör det kinesiska ringspelet. Under tiden han berättade hur han tyckte trollkarlarna borde göra ringspelet intressantare, gjorde han det själv på en åskådare han tagit upp på scen. Han avslutade det hela med att säga, – Tyvärr är det ingen som gör så, och de var bara det jag ville berätta. Detta var ett av de bästa ringspelet jag sett – om inte det bästa!

Martin Danielsson, den yngsta mentalist jag sett. Jag har alltid trott att för att vara mentalist behöver man vara äldre, ha trollat en tid och sen tröttnat och gått vidare till mentalism. Men uppenbarligen inte! Martin gjorde ett jättebra jobb och mamman han hade uppe på scenen gapade av förvåning!

Daniel Samuelsson körde även han ringspelet, han använde också en röd sjal som följde med mellan ringarna. Daniel har så mycket humor och är mer en gycklare än en magiker. Han avslutade med att jonglera med ett äpple, en boll och en machete. Tyvärr har jag sett just det numret så många gånger och med samma replikerna av Thorsten Andreassen på Magic Bar. Men Jonas har så mycket charm och humor och han påminner väldigt mycket om en ung Gaston/Arkadia/thorsten Andreassen. Det är ett väldigt bra betyg!

Det jag gillar mest med alla dessa juniorer är att trots att vissa av dem gör samma trick, så är de så otroligt olika varandra! Alla har hittat sin stil och personlighet! Man ser verkligen under denna föreställning vilket enormt jobb Leif och Gajoni gör för dessa ungdomar och för Magin i Sverige!

Sofie från Magic Bar

Leif Olberius och Gay ”Gajoni” Lundin med publikassistent

  

Daniel Samuelsson, Elias Bjärgvide

  

Martin Danielsson, Felix Jansson

  

Oscar Cleason, Simon Almers

Final med alla artister

Foto Arne, Magic Bar 

Christer Nilsson

Författare: Christer Nilsson

Grundare av Sveriges Magiarkiv

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.