Veckans bild nr 20 ur Magi-Arkivet

Det här ser inte ut att vara mycket att ha med i en samling. En enkel träask med en insats som kan åka fram och tillbaka. Om en duk stoppas i insatsen när den är i framkanten av lådan, och lådan skjuts igen och öppnas med lådan i bakkanten, så är lådan tom – duken borta. En enkel version av Drawerboxen – mycket enklare att tillverka än denna…

Så tänkte nog också den som tillverkade rekvisitan till trollerifirman Magi-Konst, Djursholm, 1945 till 1950 cirka. Man gav ut två kataloger, den första på 24 sidor, den andra på 48 sidor – båda mycket eleganta och påkostade med specialritade illustrationer av tricken och  med foton av kända trollkarlar, som berömde firmans trick.

Bakom denna firma, som hade demonstrationslokal, kontor och lager på Brännkyrkagatan i Stockholm, stod den kände sångaren Calle Reinholdz (1909-1973).

Denna enkla trolleriapparat – “Den kinesiska trollerilådan” – är den enda som jag under mina 65 samlarår hittat från denna firma – därför är den speciell för mig!

Christer Nilsson

Författare: Christer Nilsson

Grundare av Sveriges Magiarkiv

2 reaktioner till “Veckans bild nr 20 ur Magi-Arkivet”

  1. Det var trevligt att höra talas om Magi-Konst efter alla dessa år. Just för att Kinesasken kommer därfrån har den samlarvärde! De hann nog inte tillverka så mycket, och detta kan mycket väl vara den enda Kinesbox från Magi-Konst som existerar. Tack för titten!
    Ulf

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.