Veckans bild nr 9 ur Magi-Arkivet

Detta är det “Excelsior – Conradis Billiardball-Automat” med vita bollar som inköptes av Terje Nordnes (1905-1985) och som han använde under åren 1923-1957. Skrinet tillverkades av den mångsidige kompositören Herman Hermani och skänktes till Terje under en av deras många gemensamma turnéer. Loggan  (ses i locket) till Terje Nordnes tidning Magikern gjordes också av Hermani.

Donerades till Sveriges Magi-Arkiv av Eva och Terje Nordnes 1984.

När det var auktion av Terje Nordnes trolleriapparater m.m. i SMC:s regi den 12 april 1997 så ropade John Houdi in nedanstående biljardbollsstativ (Terje hade flera sådana) för 2.500:- Detta är också av F.W. Conradi-Horsters tillverkning och hette i hans katalog Exelsior - Conradis Billiardball-Automat. Det saknade underdel och bollarna var väldigt avskavda. En månad senare donerade John Houdi biljardbollsstativet till Sveriges Magi-Arkiv! Jag målade om de röda bollarna – vilket jag vet att man inte ska – men det blev betydligt elegantare…

Christer Nilsson

Författare: Christer Nilsson

Grundare av Sveriges Magiarkiv

2 reaktioner till “Veckans bild nr 9 ur Magi-Arkivet”

  1. Tack igen Christer!
    Vilka VACKRA bilder. När jag betraktar dem väcks den sällsamma glädje och sinnesfrid inom mig som bara magin kan ge mig.

    Ulf M

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.