Conny Ray – Årets Kal 2001-2002

img714

 Att väljas till Kal eller Ada är ett hedersuppdrag i Göteborg.  Under 40 år har ”Kals Åden” (för icke-göteborgare ”Karls Orden”) valt ut lämpliga personer som stöder det göteborgska kulturarvet, främjar den gamla fina göteborgsandan och göteborgshumorn och medverkar till att väcka intresset för Göteborg i olika former. Det har blivit åtskilliga välkända personer som valts ut men bara en trollkarl! Och det är Conny Ray/Thorbjörn Holmquist!

Det har nu getts ut en bok ”Alla tiders Kal och Ada” skriven av Brittmo Bernhardsson och Björn Clarin (valda 2008-2011). De har letat fram alla Kal och Ada och skrivit om dem. Om Conny Ray, som blev Året Kal 2001-2002, berättas på sidorna 168-170.

Christer Nilsson

Författare: Christer Nilsson

Grundare av Sveriges Magiarkiv

8 reaktioner till “Conny Ray – Årets Kal 2001-2002”

 1. Käre och värderade kollega CONNY RAY –

  från mitt fönster i Paris skall du höra / om du lyssnar …./
  ett högt HURRA med anledning av din utmärkelse.!!!
  Jag har ju följt dig – må vara på långa avstånd — sedan 1960-talet och du representerade – och gör så alltjämt – TROLLERI SOM UNDERHÅLLNING
  i den goda staden GÖTEBORG.

  Hjärtliga gratulationer – Tillykke – Congratulations – Félicitations

  från din kollega ROLF R. WOLLERT / ZARRO ZARRO.

 2. Tack Conny Ray !
  Du har alltid funnits, på något vis, som barntrolleriets Nestor. — På TV och i Folkets Park, när jag själv var ganska liten, och Du finns idag när jag nervöst sitter här och förbereder en påsktrollerikurs på Kulturhuset Kåken. —- Och då vet jag, vem eller vad jag lutar mej emot — jo naturligtsvis, boken “Trolla med Conny Ray”, som ger mej tips och inspiration för att lyckas trolla in barnen, på magins gata.
  Tänk vad Du betyder mycket för barntrolleriets spridning, inte bara i Sverige och Norden, utan även till de mest avlägsna platser, genom böcker och seminarier.
  Vi är alla tacksamma för det och gläds åt att ofta träffa Dej, på Göteborgs Magiska Klubb, där Du alltid ställer upp och kommer med goda råd, som den pedagog Du alltid är.
  Hej, hej Conny Ray — Barntrolleriets Mästare.

 3. Då jag gratulerade Conny Ray, fick jag icke fram den – som jag ser det – viktigaste punkten, nämligen att detta är ett kultur-pris, och INTE första pris i plöjningstävlan, pardon – trolleri-tävling.
  Detta sistnämnda har endast den betydelse vederbörande själv lägger i det.
  Kultur-priset däremot värdesättes förutom av recipienten, av en säkerligen stor del av befolkningen, den s.k. allmänheten.
  Conny Ray har roat, uppmuntrat och glatt tusentals barn under decennier.
  Därmed även deras föräldrar !!
  Detta är vad TROLLERI SOM UNDERHÅLLNING skall vara: en källa till glädje, tröst, vederkvickelse och – i bästa fall – en tillförsel av nya krafter och nytt hopp.
  Allt positivt.

 4. Hej, Hej Conny Ray ! minns vi både gammal och ung!
  Vi köade i ur och skur med barnen och sedermera våra barnbarn.
  Vi såg trolleri som alltid gick hem och avslutades med ballongfigurer och
  godisregn!

  I dag har vårt barnbarn fått en signerad trolleribok. Värdet är stort!

  Vi har också idag konstaterat att Du har andra fina egenskaper som att Du ställer upp för Dina vänner när det verkligen gäller!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.