En magiresa till Stockholm

Sista veckan i september var jag och Martin på semester i min hemstad Stockholm. Förutom att träffa vänner och njuta av svensk mat hann vi med en massa aktiviteter med trollerianknytning.

Magic Bar 

Tänk om Magic Bar hade funnits då jag bodde i Stockholm…i så fall hade jag haft ett stambord där. Det finns inte många restauranger/barer i världen där man kan uppleva trolleri varje kväll – och dessutom i en fantastiskt trevlig, magisk miljö.

MB2

Magic Bar – vår favoritbar!

Svensk Magisk Cirkels bibliotek 

Det kan väl inte ha undgått någon medlem av SMC att biblioteket har fått ett rejält tillskott i år. Samlaren Jan B A Jansson donerade en ofattbar mängd böcker, över 3000 titlar. Efter omstrukturering av biblioteket och digital katalogisering nyinvigdes biblioteket den 7 september. Då kunde jag inte närvara, men nu fick jag chansen. Erik Nordvall ställde upp och visade biblioteket. Vad jag trodde skulle bli en kort visit tog flera timmar. Så många kolossalt intressanta böcker, seminariehäften och samlingar av alla möjliga och omöjliga tidskrifter. Fantastiskt! Vid kommande Stockholmsbesök ska jag definitivt utnyttja mitt medlemskap i SMC och sitta och läsa i biblioteket. Biblioteket

I SMC:s bibliotek kan man tillbringa hur mycket tid som helst

Joe Labero – Inferno 

Joe Labero showar igen på hemmaplan, för närvarande på Hamburger Börs i Stockholm och sedan blir det turné runt om i landet. Det är en het, explosiv show. Labero har slagit sig samman med gruppen Burn Out Punks, och man undrar hur de har fått tillstånd att uppträda på en scen inomhus. (Men allt är förstås noga kontrollerat ur säkerhetssynpunkt). Medlemmarna i Burn Out Punks jonglerar med eldkulor och brinnande motorsågar – och det är inte fråga om några fjuttiga flammor. Här sprutar elden i rejäla lågor, och de är helt vilda på scen.

Det syns att Joe Labero trivs i dessa eldpunkares sällskap. I svart skinnjacka eldar han upp publiken på sitt eget sätt med massor av illusioner, close up ute i salen, och trick med åskådares mobiltelefoner. Showen är god underhållning, och det går inte att ta miste på att Joe Labero, the Magic Master, är mycket populär hos publiken. Efter showen står han länge, länge och skriver autografer och ställer upp på foton.Labero-punks

Joe Labero, tack för trevligt samtal i logen

 Magiarkivet

Sist men inte minst – en kortare tågresa för att hälsa på Christer och Gertrud och besöka Magi-Arkivet. Tack än en gång! Se https://magiarkivet.se/2013/besok-i-magi-arkivet-28/  Magiarkivet är en guldgruva och skattkammare!

 Christina Nyman

Christer Nilsson

Författare: Christer Nilsson

Grundare av Sveriges Magiarkiv

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.