En Magisk Afton i Köpenhamn

Den engelske trollkonstnären och underhållaren, 75 årige Paul Daniel, är en av de mest exponerade trollkonstnärerna i världen. Och nu på en lång turné på 40 olika teatrar i England och  måndagen den 4 november på den Nye Teatret i Köpenhamn. I Sten Peganis “En Magisk Afton”.
!cid_inlineImage2
Paul Daniels fräcka och humoristiska “showmanship” trollbinder oss 200 trollkonstnärer och jag har även sett honom tidigare i tv eller på dvd. 
Men Paul Daniel skall ses live för han äger helt publiken och det med enkla medel och sin nästan 100åriga erfarenhet. Detta var för mig en stark och trevlig upplevelse och det sätter sina spår. 
!cid_inlineImage0
Nästa världsartist var Malin Nilsson, med bl.a. 70 st kritikerrosade shower på “The Magic Castle” i Hollywood. När Malin gör entré så äger hon oss genast och hela sitt scenrum. I en härlig blandning av kvinnlighet, fantasi och närvaro och i alla sina maginummer vinner hon över oss i sin mjuka humor, som ibland gränsar till en härlig barnslighet. 
Malins maginummer landar alltid i sinnlighet och POESI. Tack Malin för så mycket känslor och magnifikt trolleri!
Och tack Sten Pegani för denna magiska afton!
!cid_inlineImage1
Alf Mouvitz och Paul Daniels
Text och foto: Alf Mouvitz

2 reaktioner till “En Magisk Afton i Köpenhamn”

  1. Text och foto Alf Mouwitz — ja det stämmer ju inte riktigt för på tisdag 5 nov. spatserade jag i vackra Köpenhamn, och nästan krockade med Paul Daniels med sin alltid medföljande fru Debbie Mc Gee. — som ju under många år var hans medhjälpare och 1988 blev hans fru. — nåväl efter skratt och artighetsfraser frågade hans fru om hon kunde fotografera oss tillsammans –med en svensk viking, som hon sa.. — och visst så blev det.. fotograf Debbie Mc Gee —- Köpenhamn är överraskningarnas stad !

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.