Film “Desperate Acts of Magic”

Desperate Acts of Magic är ytterligare en film som handlar om trollerivärlden. Det rör sig här om en oberoende film där en av medregissörerna Joe Tyler Gold, som också spelar den manlige huvudrollen, har låtit sig inspireras av sina egna erfarenheter som professionell trollkarl. Han har bl.a. deltagit i åtskilliga tävlingar och trollat på över 500 barnkalas.

Filmen spelades in med begränsad budget en eller två dagar per månad under en 18-månaders period och beskriver trollerivärlden som något av en subkultur. Jason Kant (Gold) kommer inte till skott med sin trollerikarriär trots att han har väggarna fulla med inspirerande posters både hemma och på jobbet. När han har ägnat sig åt att dagdrömma på ett arbetsmöte för mycket blir han avskedad från kontoret. Han råkar i klorna på svindlaren Stacy Dietz (Valerie Dillman). Stacey är den tuffa tjejen som vågade satsa allt på sitt trolleriintresse, men som slog huvudet i väggen i en mansdominerad bransch och nu lever på sitt ficktjuveri.

Mycket av handlingen utspelar sig på en magikongress i San Diego, där Jason och Stacey ställer upp i tävlingarna. Ett centralt motiv i filmen är den kvinnliga trollkonstnärens roll. Steget från sexig assistent till likvärdig partner på scen är inte alltid givet.

Filmen har sin charm – betydligt mer charm än många Hollywoodproduktioner om trolleri, och är dessutom roligare. Men oavsett vad man tycker om filmen är det mer intressant att se en film som är gjord “inifån”. Regissörerna, Gold och Tammy Caplan, strävade efter att trolleriet skulle vara autentiskt, utan specialeffekter. Idealet vore att alla bärande roller skulle besättas med trollkarlar. Ironiskt nog fungerande det inte när det gäller den kvinnliga huvudrollen. Eftersom filmen spelades in i små portioner under en längre tid blev det nödvändigt att rekrytera från Los Angeles området. Till slut föll valet på skådespelerskan Dillman som med liv och lust gick in för att lära sig sina trick inför inspelningarna. Flera kända namn från Vegas och Los Angeles skymtar förbi i filmen och ger den lite extra krydda.

Filmen har visats i olika trollerisammahang i USA och finns nu tillgänglig på DVD. Desperate Acts of Magic

Christina Nyman

Christer Nilsson

Författare: Christer Nilsson

Grundare av Sveriges Magiarkiv

5 reaktioner till “Film “Desperate Acts of Magic””

  1. Hej!

    Jo, jag har läst där och även mailat dem och frågat om de skickar till Sverige, men inget svar, så jag antar att man bara får avvakta och hoppas att den dyker upp på den svenska marknaden…

    Tack för ditt svar 🙂

    /Jörgen.

  2. Jag köpte mitt exemplar på magikongress i USA av Fantasma Magic (New York). Kan ju finnas fler trolleributiker som har den.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.