Fullsatt nypremiär på Spellbound

Den 24 september 2013 fylldes Restaurang Haket i Göteborg till bredden av trolleri-intresserade och förväntansfulla åskådare.

I våras lades det ut en video med dragning av biljettnummer. Vinsten var två Showpaket med mat och dryck samt biljetter för två personer. Vinnaren Nicolai och hans käresta avnjöt middagen innan föreställningen och fick sedan uppleva en kväll att minnas länge.

Kvällen inleddes med att Jan Wolfhagen i form av vår Konung Carl XVI Gustav höll invigningstalet samt i konungens skepnad framförde ett kungligt roligt korttrick som fick många glada skratt.

I form av konferencier äntrade Gaston scenen för att pröva publikens tankeläsarförmåga och det visade sig att det fanns ett flertal åskådare som var intuitivt begåvade.

Martin Rosvall framförde på sitt oefterhärmliga vis två kortrutiner med fiffig twist där han fick hjälp av en åskådare som visade sig ha enorm tur.

Gaston upplyste åskådarna om att John Houdi figurerade på Expressens förstasida på nätet då han blivit knivhotad av ett par bonnfångare i Paris. Gaston demonstrerade därmed kortspelet Three Card Monte för att varna alla närvarande för att delta i sådana spel. Han visade hur och varför man inte kan vinna även om det kan upplevas så.

Därefter lottades John Houdis DVD från föreställningen Tricks ut bland åskådarna. Det vinnande biljettnummret visade sig tillhöra en man som rest hela vägen från Århus i Danmark för att få uppleva stämningen på Spellbound.

Jakob Ståhle steg nu fram och föresvisade ett sk. Barbet. Ett partytrick som man kan framföra för vänner och bekanta som en liten happening eller kanske till och med som lekfull vadslagning. Han utlovade att han kunde klippa hål i ett A4-papper stort nog för att han själv skulle kunna krypa igen det. Tro det eller ej men självklart lyckades Jakob. Som grädde på moset undervisade Jakob publiken i hur de själva kan göra detta Barbet för sina bekanta. Jakobs Barbet kommer att bli en stående punkt på Spellbounds program och videos på fler klurigheter kommer kontinuerligt att läggas upp här på websidan.

Innan paus steg den Nordiske Juniormästaren 2013 Isidor Olsbjörk in på scenen. Blott 16 år gammal visade Isidor att han behärskar både poetiskt trolleri samt lite mer galet och humoristiskt trolleri. En perfekt avslutning på första akten.

Efter paus hälsades åskådarna åter välkomna och Gaston höll en mycket roande monolog om våra kära grannfolk och deras språk innan han nu presenterade kvällens sista men absolut inte minsta akt.

Silvermedaljvinnaren i magi-världsmästerskapen (FISM) Johan Ståhl steg nästan direkt av planet från Las Vegas och rakt in på Spellbound. Det trollades fram både bowlingklot och vinflaskor i ett huj och åskådarna fick uppleva Johans fantastiska scennärvaro och fingerfärdighet. Som avslutning fick vi ta del av Johans prisbelönta akt och det var så vackert framfört att flertalet av åskådarna rördes till tårar. Storartad magi i absolut yppersta värdsklass vilket självklart bemöttes med stående ovationer.

Nypremiären blev en härlig kväll med fullsatt lokal och fantastisk stämning.

Gaston

Skärmavbild 2013-09-27 kl. 09.53.24  Skärmavbild 2013-09-27 kl. 09.53.12

Jan Wolfhagen, Johan Ståhl (foto Samuel Varg Thunberg)

http://www.youtube.com/watch?v=uhrHdQaTar8&feature=c4-overview&list=UUkJLEDd28W2S_mPdSiZ1wlg

Anders Ripas foton (185 st!) från kvällen: http://www.flickr.com/photos/ripa/sets/72157636091608803/

Christer Nilsson

Författare: Christer Nilsson

Grundare av Sveriges Magiarkiv

En kommentar till “Fullsatt nypremiär på Spellbound”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.