Gazzo gästar Göteborgs Magiska Klubb

Söndagen den 27 september slog Teater Buratino upp dörrarna för en engelsk gäst vid namn Gazzo. Gazzo är världsberömd för sin bägarspelsrutin och sin scehnkaraktär som inte har den mest vältvättade munnen. Vad Gazzo presenterar är långt mycket mer än rutiner och små finesser. Han visar på konsten att vara en sann artist. Vi fick beskåda allt från fingerfärdighetskonster och ett nytt ‘double lift’ till strålande mentalism.

Efter ett intensivt seminarium där vi fick träna både tanke- och skrattmusklerna var det dags för några få utvalda att stanna kvar och tränas i bägarspelets esoteriska hemligheter. Här var det långt ifrån den svenska stilen med stråka-med-hårs-läraren som vi såg. Gazzo var rak, ärlig och hård på ett engelskt befriande sätt. Antingen var det bra eller amatörmässigt. Det fanns inte mycket däremellan och det var de små detaljerna som gjorde att det blev bra enligt Gazzo. Och visst har han rätt. 4 timmars hårdträning med Gazzo gav sannerligen resultat!
!cid_ii_14227ce48020f212
Gazzo och Samuel Varg Thunberg
Vi på GMK tackar Gazzo för att vi fick vara värdar för hans kanske sista magisemniarium på väldigt länge. För enligt honom skulle han nu ta en paus från just de delarna och koncentrera sig på konsten i stället.
Två dagar senare fick vi också njuta av hans konster på Spellbound – något ni också kan läsa om ett par bloggposter ned.
Samuel Varg Thunberg
Christer Nilsson

Författare: Christer Nilsson

Grundare av Sveriges Magiarkiv

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.