GMK:s aprilmöte

Göteborgs Magiska Klubb undvek att komma samman på 1 april utan tog i stället sitt april möte den andra måndagen i månaden.

Vi inledde mötet genom att tända ett ljus och hålla en tyst minut till minnet av vår vän och kollega Johnny Lonn som gått bort. Vi i GMK tackar Johnny för allt han gjort för magisverige och våra tankar är med hans familj, vänner och anhöriga. 

BHY_XLNCQAAN8WK

Den här gången var lite speciell då den gästande föreläsaren inte var en trollkarl. I stället togs det in en skådespelare och regissör. Magdalena Coughlan har “bott i sin resväska” och varit professionell skådespelare i många år. För 10 år sedan regisserade hon bland annat Samuel Varg Thunberg som, i sin ungdom, gick en teaterkurs.
 
Många, kanske framförallt av de lite yngre trollkarlarna, fick t.ex. lära sig vikten av vilken fot man ska börja om man ska gå över scenen – för att ta ett av många exempel på vad som gicks igenom. Bara en så liten detalj kan höja artistens närvaro enormt och bara den kunskapen var värd att dyka upp för.
 
Samuel Varg Thunberg visade också upp ett segment ur en av sina rutiner som Magdalena så diskuterade. Och så diskuterade hon, utifrån ett regissörs- och drama-perspektiv, vad hon ansåg man kunde göra med t.ex. rekvisitan. Samuel fick lära sig att han skulle ha en större hammare till sin blockhead-rutin. 🙂
 
Det är verkligen inte en självklarhet att man ska ta in någon som kan trollkarlsskrået och inte känner till vår hemliga rekvisita. Att få ett par fräscha ögon på en ganska homogen branch var väldigt uppfriskande!
 
Vill ni komma i kontakt med med Magdalena för att få henna till Er magiförening?
(rekommenderas starkt!) Kontakta i så fall Samuel på: info @ samuelvargthunberg.se så vidarebefordrar han er förfrågan till Magdalena.
 
Samuel Varg Thunberg 
 
Christer Nilsson

Författare: Christer Nilsson

Grundare av Sveriges Magiarkiv

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.