Herr Spargels väska

Den 10 november gavs familjeföreställningen ”Herr Spargels väska” på Nyköpings Teater. Föreställningen framförs av Göteborgs dramatiska teater och skådespelerskan Hanna Ullstam spelar rollen som Matilda och den tyske trollkarlen m.m. Christian Brandes rollen som herr Spargel.

Matilda har fått besök av sin vän från Tyskland men tyvärr har hans väska blivit förväxlad och det är en trollkarls väska de öppnar. Och då händer mycket: en mängd trollstavar uppför sig konstigt, två dukar som sammanbinds får en BH mellan sig, en duk blir en käpp, en påse ändrar färg massor av gånger, skumgummibollar dyker upp i Spargels mun, vatten kommer fram ur en tom tidning och med ballonger kan mycket göras –  och mycket mera.

De två artisterna är mycket professionella och får ut oerhört mycket av de ganska vanliga trolleritricken. De får de yngre i publiken att skratta så de tjuter! Men vi vuxna hade mycket roligt också! Stämningen i salongen var hela tiden hög och applåderna långa när föreställningen var slut efter 50 minuter.

Föreställningen har turnerat en hel del i Sverige och ännu mera i Tyskland. Om det finns möjlighet att se föreställningen så rekommenderar jag på det varmaste ett besök! För barntrollare är det en fantastisk upplevelse att se hur trolleri för mindre barn kan framföras!

P1030942

P1030947P1030941  P1030944

http://stenungsundsposten.gotanet.se/cms/index.php?mact=News,cntnt01,detail,0&cntnt01articleid=1594&cntnt01returnid=52

www.clownplusmagic.com

Christer Nilsson

Författare: Christer Nilsson

Grundare av Sveriges Magiarkiv

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.