“Hur hamnade Carl Tillenius här?”

Carl Tillenius skriver på sin blogg:  trollcarl.blogspot.se

11

“Intressant hur man utvecklas här i livet. När jag för tolv år sedan, började satsa på trolleri på allvar hade jag ingen aning om i vilken riktning det skulle ta. En vanlig kommentar man fick var “Jasså ska du bli nya Joe Labero?” Och den frågan var väl kul de första hundra gångerna kanske. Efter ett tag ville jag inget hellre än att vara så olik “Joe Laberotrolleri” som möjligt. Jag insåg ganska snabbt att tricken är inte alltid det viktigaste utan hur och varför man leverera dem. Jag strök alla pretentiösa nummer och insåg att humor är mitt bästa verktyg för att tillsammans med trolleri göra den underhållning som passar mig bäst.

I och med att jag för några år sedan drev en stand-upklubb här i Eskilstuna fick jag upp ögonen ännu mer på konsten att vara rolig. Jag inspirerades och började skriva ner idéer på skämt och rutiner som kunde framföras utan att jag trollade. Det i sin tur gjorde att jag kunde ta ännu mer jobb som konferencier, moderator och programledare i olika sammanhang.

Men aldrig kunde jag ana att det hela även skulle leda till att jag nu på lördag ska stå på Sveriges mest respekterade stand-upp-klubb Norra Brunn. Jag har gjort ett litet smyguppträdande där innan men nu är det första gången som jag står med i det ordinarie artistprogrammet. Otroligt taggad!”

Christer Nilsson

Författare: Christer Nilsson

Grundare av Sveriges Magiarkiv

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.