Jan Madd och LES AMUSEURS

ZARRO-ZARRO skriver på www.circus-dk.dk om nedanstående:

Trolleri-artisten JAN MADD, samman med hustru CHANTAL SAINT-JEAN, har öppnat ett museum, med tillhörande café och MAGIC SHOW  i BARFLEUR, en vacker liten fiskeby i Normandiet!!! The story: efter att ha turnerat över det mesta av världen med sin MAGIC ACT, Black and White, baserad på vita biljardbollar och vita duvor — fann JAN MADD, 45, att nu kunde det vara nog. Han köpte en pråm, placerade den på floden SEINE,  och inredde där en teater med restaurant, år 1990.

Efter 23 års succé sålde han båten och inköpte en gammal byggnad i BARFLEUR, där han och CHANTAL nu fortsätter i samma stil: TROLLERI SOM UNDERHÅLLNING, dessutom med ett café och en betraktlig kollektion av rekvisitor, kostymer, fotos, program –  allt relaterat till UNDERHÅLLNING. Stället har fått namnet LES AMUSEURS, vilket är det närmaste man kan komma det engelska THE ENTERTAINERS. Intressant är att muséet rymmer minnen av alla slags underhållare, kanske jag gör klokt i att nämna MAURICE CHEVALIER.

Själen från båten METAMORPHOSIS har på ett lyckligt sätt förts med till LES AMUSEURS: allt är vackert, tilltalande, muntert och smakfullt – i bästa variété-stil. Vi önskar BARRAKA  =  all framgång !!!

Plats: BARFLEUR, tåg från Station Saint Lazare, Paris, 3 timmars resa  till Valognes, mot Cherbourg.

Här finns en video om utställningen och Jan Madds trolleri http://www.lesamuseurs.fr/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.