Johan Ståhls magic show på Stadsteatern, Uppsala

Är det värt att resa 45 mil i snöyra fram och tillbaka bara för att se en trolleriföreställning? Det beror väl på hur bra föreställningen är. Jag har just gjort den resan och det var absolut värt att åka så långt.

!cid_944B0CE7-EE6D-4963-99DB-EB8DA850A040@bb_systeamnat

Johan Ståhl är nu färdig med sin uppsättning på Stadsteatern i Uppsala, det blev 26 föreställningar för utsålda hus och han fick även göra flera extra shower förutom de som var på schemat. När jag var där, så var det en eftermiddagsföreställning för skolungdomar.

Johan hade också satt upp en magiutställning på teatern med trolleriaffischer, foton, knep, optiska synvillor, en kul stol där man kunde ta ett foto på en vän och få den personen att se ut som en liten miniatyrmänniska samt mycket annat roligt som man kunde studera medan man väntade på att få komma in och sätta sig.

En mysigt dekorerad teaterscen med allt från gamla resväskor, resetrunkar med mera och två gamla bord vilket gjorde att man fick en känsla av att det snart skulle hända något mystiskt.

Jag måste säga jag var lite orolig av hur en teater full med skolungdomar skulle bete sig men efter ett par minuter så var de alla trollbundna och satt som tända ljus under hela föreställningen. Föreställningen tog oss igenom Johans liv som trollkarl vilket började när han var fyra år gammal och såg sin första trollkarl och resan tog oss till nutiden. Och det var en mycket intressant resa med massor av trolleri av högsta klass. Föreställningen avslutades med Johans fantastiska tävlingsakt.

Jag hoppas att Johan kommer att kunna åka och turnera med denna föreställning så att alla har chans att se den. 

Tim Star

Christer Nilsson

Författare: Christer Nilsson

Grundare av Sveriges Magiarkiv

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.