Lennart Greens hemligheter i ny bok

Det finns i trolleribranschen många amatörer, semiproffs och proffs liksom i underhållningsbranschen, men bara en Lennart Green. Och Lennart placerar jag i underhållningsbranschen. För det är naturligtvis UNDERHÅLLNING det handlar om.

De inledande sidorna i Lennarts bok beskriver just det absolut viktigaste, oavsett vad vi sysslar med. Här missar vi alla och Lennart har också gjort missar i livet, skriver han ödmjukt.

Kontakten med åskådarna handlar det om och hur vi från ett underläge startar underhållningen. Ödmjukt tar Lennart hand om sina åskådare och låter dem vara stjärnor, medan han aktar sig för att visa upp en “Känn dig blåst”-attityd.
Dessa inledande sidor är guld värda och är framgångsreceptet för många av oss som jobbar med människor oavsett bransch. Och visst är det med hjärtat vi ska tänka för att få den bästa kontakten.

ÖDMJUKHET är nyckelordet. Tack för den lektionen.

När det gäller tricken så behöver jag inte säga att de är fantastiska var och en på sitt sätt. Ett av tricken fick jag för många år sedan lära mig av Lennart på GMK (Göteborgs Magiska Klubb). “Den blå stenen” kallar han detta genialiska trick. Jag använder det alltid själv och åskådarna häpnar, kan jag intyga.

“Ale Stenar” är ett annat forceringstrick som jag absolut ska använda liksom de nya grepp han lär ut i “Roll over move”. Med dessa grepp öppnar sig en helt ny värld av möjligheter för alla kortälskare.

“Matemagi”  är ett annat otroligt klurigt fenomen. Även om man får förklaring på det, så är det svårt att logisk förstå att det fungerar.

När Lennart presenterade boken och effekterna i Lund på Magisk Weekend i oktober, sa han att tricken är enkla. Detta är väl just det som är det genialiska. Med tydliga, rena och helt öppna manövrar får han alla att skratta och bli roade. Vi känner oss inte lurade utan totalt underhållna av en mästare med ett stort hjärta.
Är övertygad om att min fru sammanfattar fenomenet Lennart Green bäst. Hon tycker INTE om trolleri:

“Green gillar jag. Han är som Dai Vernon. Det är underhållning och ödmjukhet och jag myser av att se honom”!

Jan Wolfhagen

Christer Nilsson

Författare: Christer Nilsson

Grundare av Sveriges Magiarkiv

3 reaktioner till “Lennart Greens hemligheter i ny bok”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.