Max Maven på Nalen i Stockholm

Igår kväll (23 augusti) fick jag uppleva en av de bästa och roligaste magishowerna jag sett, Max Maven – Thinking in person på Nalen i Stockholm. Maven är en fantastisk personlighet och en mycket skicklig underhållare. Jag tror de flesta magiker har antingen gjort något trick han skapat eller sett något som han skapat på DVD eller live på någon trollerikongress, men att se honom live inför en publik till 90% bestående av skeptiska lekmän är en fantastisk upplevelse. Jag säger skeptiska åskådare då tillställningen var en del av den europeiska skeptikerkonferensen, som just nu hålls i Stockholm.

Det är något visst med att se magiska storheter uppträda för lekmän och
här fick vi njuta av hela showen, 2 timmar magisk underhållning i världsklass, där flera i publiken inte bara slet sitt hår om hur det som de såg gick till utan även fick massor av gapskratt.

Vad gjorde han då för att få publiken att i slutet resa sig upp i stående applåder? Jag kanske kan skriva namnet på alla de rutiner han visade och få det underhållande att läsa, men jag är skeptisk, så jag överlåter det till dig och när du själv får chansen (och tar den) att ta reda på vad som gör att man som publik sitter som fängslad i 2 timmar med endast en kortlek, ett par mynt, ett hänglås, några nycklar och 4 bitar gaffatejp. Men en sak är säker, vare sig du är trollkarl eller inte, så kommer du bli förtrollad av denna master of mystery när du får se honom.

Jonas Karlsson

Christer Nilsson

Författare: Christer Nilsson

Grundare av Sveriges Magiarkiv

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.