McBride’s Wonderground – Las Vegas

Las Vegas är inte bara neonljus, gigantiska hotellkomplex med tusentals rum och spelautomater som piper och rasslar. Så fort man lämnar myllret på Las Vegas Boulevard/the Strip ser staden helt annorlunda ut. Här lever invånarna sitt eget liv helt oberoende av vad turisterna har för sig bara några kilometer bort. Alla byggnader är låga, det finns få sprakande skyltar och man ser nästan inga människor ute i hettan.

På adressen 3850 East Sunset Road ligger restaurangen the Olive som till vardags serverar rätter med inspiration från Medelhavet. Den tredje torsdagen i varje månad är här fullt hus. Då drar Jeff McBride igång Wonderground – en magisk partyupplevelse. En DJ mixar musiken, dagens och morgondagens trolleriartister avlöser varandra på scenen, multimediakonst och andra konstnärliga installationer visas, och close up föreställningar ges i ett sidorum. Du kan möta en poet eller rent av en boaorm medan scenen intas av en grupp skickliga magdansöser. En jonglör kan uppträda jämsides med en skulptör, och någon kan spela på ett instrument du inte ens visste fanns. Wonderground

Jag har varit på Wonderground två gånger i samband med stora magikongresser i Vegas. Det har då kryllat av trollisar och blivit som en kul förlängning av kongressen. Jag frågade McBride hur sammansättningen på publiken ser ut i vanliga fall. Han berättade att en viss procent alltid utgörs av trollkarlar, bofasta eller gästande, som kommer dit för att umgås. En annan grupp som kommer dit regelbundet är magdansöser. Högskolestudenter (21 år och äldre, Wonderground har åldersgräns) tittar ofta in. Partynissar hittar man förstås också här, och personer som bor i området tar ibland med sina vänner till en annorlunda utekväll. 

Christina Nyman

Christer Nilsson

Författare: Christer Nilsson

Grundare av Sveriges Magiarkiv

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.